Skip to main content

Les mer om FFO- og akademiseminaret her.

Spesialtilbud! Vi tilbyr MEGA-rabatt (kr. 2200,- for NFT-medlemmer og kr. 2700,- for andre) for alle som melder seg på innen 25. november.

Det foregår en rivende utvikling i norsk fotball, hvor flere klubber har ambisjoner om å tilby flere og bedre sportslige tilbud for barn. Hvis hensikt er å sikre et bedre utviklingsmiljø for de unge samtidig som man får på plass strukturer som kan gi inntekter som kan profesjonalisere klubbdriften.

Kompetanse er nøkkelen

Fra nasjoner i Europa vi naturlig kan sammenligne oss med, erfarer vi gjennom studieturer, rapporter og samtaler, at de prioriterer å ha høyt utdannede og «stabilt tilstedeværende» trenere og instruktører i barnefotballen. Gjerne med kompetanse på UEFA A-nivå. Oftest med et ansvar for å drifte og utvikle klubbens barnefotball over tid. Slik bygges det opp kompetanse.

Dette sammen med disse problemstillingen vil bli løftet opp under FFO- og akademiseminaret:

  • Hvordan kan fotballfritidsordninger og akademier bidra til å gi klubben økt kompetanse og heve kvaliteten i barnefotballen?
  • Hvordan sikre et best mulig samspill mellom ulike ‘ekstratilbud’ (FFO, akademi mm) og «det ordinære tilbudet» (lagstilbudet)?
  • Hvordan sikre et best mulig samspill mellom ansatte og frivillige i klubbene, slik at ressursene ivaretas og forvaltes på en best mulig måte?
  • Hva kan vi lære av utenlandske miljøer i måten de tenker og ønsker å utvikle sin barnefotball?
  • Hvordan sikre at fotballfritidsordninger og akademier blir tilgjengelig for flest mulig?

Spennende foredragsholdere

Etter snart 10 års drift av NFFs Telenor Xtra ordning har vi invitert fagansvarlig i NFF, Bo Folke Gustavson, til å dele av sine erfaringer omkring hvordan dette tilbudet har utviklet seg. NFF jobber for tiden med utvikling av planverk, der fokus rettes mot at aktiviteten skal bygge på noe av de samme prioriteringene når det gjelder metodikk og innhold som i Landslagsskolen (gjeldende fra 12-16 år), med en tydelig retning og rød tråd inn mot NFFs utviklingsplaner for disse årsklassene.

Fra Belgia, nasjonen som for øyeblikket troner øverst på FIFAs rankingliste, vil Kris Van Der Haegen - forbundets treneransvarlige - fortelle om hvordan de har jobbet for å nå det nivå de har kommet til. Med en tydelig tanke og tråd fra barnas første spark på ballen (i 3 års alder…) og hele veien opp til seniorfotballen. Og med et spesielt fokus på hvordan de har lykkes med å få «løkkefotballen» og «den organiserte fotballen» til å samspille på en god måte.

Avslutningsvis vil Hans Erik Ødegaard dele av sine erfaringer som foreldretrener, støttespiller og pappa for Martin – årets komet i La Liga.

I seminaret vil to ulike klubbmiljøer (Elverum Fotball og Fjellhamar FK) presentere sine modeller i teori og praksis. Det vil også være avsatt tid til workshops og refleksjoner rundt sentrale temaer.

Dette må du være med på!

Mellom 40 og 50 deltakere er allerede meldt på, og vi håper at du også vil være med på denne møteplassen.

Da vil du også bli invitert til den store Fotballtrenerfesten på Thon Hotel Storo fredag kveld 6. desember.

Påmelding til FFO- og akademiseminaret 2019 gjøres her.

NB! Det gjøres oppmerksom på at det torsdag kveld 5. desember inviteres til et barnefotballtrener-seminar i regi av Norges Fotballforbund, Norsk Fotballtrenerforening og Norsk Tipping på Norges Idrettshøgskole.

Våre samarbeidspartnere

ThonHotels

nike logomtxt

NorskTipping500x500

obos liggende

checkin logo

Giovani logo svart

3v3 Norge SkandiaBanen Sverige

JOYMO Logo RGB main kopi

CemoCARE