Skip to main content

Far, trener og mentor til tidenes kanskje mest talentfulle norske spiller, Martin Ødegaard, vil gjeste FFO- og akademiseminaret fredag 6.desember under Cupfinaleseminaret. Der vil han dele konkrete treningstips om hvordan han bidro til å oppdra Martin som fotballspiller. 

Spesialtilbud! Meld på to trenere, men betalt kun for en! Betal kr 2.200 (NFT-medlem) eller kr 2.700 (andre) for begge. Tilbudet står frem til mandag 25. november.

Påmelding gjøres direkte til   hvor man oppgir koden: Spesialpris FFO 19

Norges mest talentfulle spiller noen gang?

I en tid hvor hvor det brukes mer penger enn noen gang på utvikling av unge spillere, og overgangssummene på talenter eksploderer, er det spennende å se at norsk fotball faktirsk lykkes med å utvikle unge spillere som er interessante for klubbene på øverste hylle i Europa.

Alle toppklubbene i Europa kjempet om å få tak i en 15-åring fra Drammen tilbake i 2015, da Martin Ødegaard valgte å signere for selveste Real Madrid - den kanskje største fotballklubben i verden.

Hvordan har det seg at en «vanlig» norsk guttunge kan tilegne seg ferdigheter og kvaliteter som gjør han i stand til å spille på det ypperste nivået?
  Dette er et av spørsmålene vi håper Hans Erik Ødegaard kan være med å svare på under FFO- og akademiseminaret fredag 6. desember.

Klar for nye utfordringer

 Hans Erik Ødegaard ønsker å dele av sine erfaringer med Martin og gi gode tips og råd som FFO- og akademitrenere kan bruke gjennom sine treningstilbud.
  – Jeg er overbevist om at vi kan utvikle flere Martin´er i norsk fotball gitt at vi klarer å skape eierskap hos de unge spillerne selv, ha en god metodikk som gjør at man får mange nok timer med øving, og trenere som forstår hva KVALITET nok er!

Hans Erik var selv eliteseriespiller i Strømsgodset og Sandefjord Fotball og har alltid vært nysgjerrig på trening og fotballopplæring.
  – Trenere og instruktører på FFO- og akademiordninger har en glimrende mulighet til å legge en god ferdighetsplattform for unge spillere, men det betinger at de er «sultne» selv og er villig til å utvikle seg som trenere for unge spillere. Et slik tilbud som Cupfinaleseminaret nå gir, burde vært obligatorisk for alle disse!

Selv er han åpen for å bli heltidstrener fra nyttår av, med ønsker nå å satse som A-lagstrener. Og jo høyere nivå dess bedre.
  – Mitt fokus på utvikling av (unge) spillere stopper jo ikke selv om man trener et A-lag! Tvert imot, men etter mange år med unge spillere, trigger seniorfotball. Utvikling er imidlertid «alt» uansett hva man jobber med i fotball, og jeg har mange og klare tanker rundt dette i forhold til enkelt spiller og lag. Det ideelle for meg ville jo være å ha et proft lag som kan trene når vi vil og så mye vi vil. Et lag på to øverste nivåene i norsk fotball ville vært spennende, men jeg er også åpen for å trene lag på nivå 3.

Etter mange år i toppfotball og med referanser fra Real Madrid, føler Hans Erik at det blir for krevende å være trener i slik som 4. divisjon.
  – Det må være noen som virkelig VIL. Hvis ikke trener jeg heller 16-åringer med ambisjoner enn 26-åringer som ikke vil like mye...

Møte med spennende miljøer

Her er noe av det du vil få møte på seminaret 6.- og 7. desember:

• Hvordan bruke FFO- og akademitilbud til å ta fotball for barn et steg videre? Erfaringer etter nesten 10 års arbeid med Telenor Xtra.
Innleder Bo Folke Gustavson, Fagansvarlig Telenor Xtra og treningsøkta.no, NFF.

• Bringing the Street into the Club. Tailormade youth football.
Innleder Kris Van Der Haegen, director of coaching at the Royal Belgian Football Association and UEFA JIRA Panel member.

Presentasjon av FFO og akademi - Elverum Fotball og Fjellhamar FK
Innleder: Stian Aasen, trenerutvikler og FFO/akademiansvarlig og Gudbrand Ensrud, trenerveileder og Telenor Xtra-ansvarlig

Praksis med FFO og akademi - Elverum Fotball og Fjellhamar FK 
3.–4. klasse / 8-9-åringer (5-er fotball) og 5.–6. klasse / 10-11-åringer (7-er fotball)
Unge spillere fra Elverum Fotball og Fjellhamar Fotball med instruktører

• Les mer om programmet her

 

 

 

Våre samarbeidspartnere

ThonHotels

nike logomtxt

NorskTipping500x500

obos liggende

checkin logo

Giovani logo svart

3v3 Norge SkandiaBanen Sverige

JOYMO Logo RGB main kopi

CemoCARE