Skip to main content

Programmet for Cupfinaleseminaret 2020 tar gradvis form. Her er noe av det du kan få deg i løpet av noen desemberdager i Oslo – eller digitalt via en skjerm på klubbhuset eller hjemme i stua.

Det ligger i kortene at årets Cupfinaleseminar ikke blir helt som det har vært tidligere år. Korona-situasjonen og smittevernhensyn gjør at antallet som fysisk kan delta blir kraftig redusert. 
  Men Cupfinaleseminar blir det – slik det har vært 31 ganger tidligere. Det starter med Etterutdanningsseminar for trenere med UEFA PRO-lisens og UEFA A-lisens og UEFA KT A-lisens torsdag 10. og fredag 11. desember, og fortsetter med ordinært Cupfinaleseminar lørdag 12. og søndag 13. desember. 
  Begge seminarene kan etter planen ha totalt 200 deltakere fysisk til stede hver.

Etterutdanning torsdag og fredag

Den overordnede tematikken for etterutdanningen for trenerne med de høyeste trenerlisensene er «Jakten på den beste utgaven av oss selv»
  Fagmiljøene i eliteavdelingen i Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball-sport jobber i disse dager med å få på plass et innholdsrikt og dypt fagprogram for de to seminardagene innenfor den valgte tematikken. Det vil handle om både referansen; Norge i Europa, våre konkurransefortrinn og oversettelse til praksis.
  Etterutdanningsseminaret gjennomføres på Thon Hotel Storo i Oslo.

Den beste utgaven av oss selv

«Jakten på den beste utgaven av oss selv» som tematikk vil også gå igjen når det ordinære Cupfinaleseminaret åpner på Norges idrettshøgskole i Oslo lørdag 12. desember. U21 landslagstrener og teknisk sjef i NFF, Leif Gunnar Smerud skal snakke rundt temaet sammen med sjef for Landslagsskolen og seksjonsleder for spiller- og trenerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.
  Senere samme formiddag skal Arne Møller lede en paneldebatt med en politiker, en idrettsleder og en fotballtrener om «Perspektiv på idrett og fotball når verden rammes av en pandemi. Hvorfor er fotballen viktig?»

Dybdeløp

Resten av programmet for det ordinære Cupfinaleseminaret vil i hovedsak handle om ulike dybdeløp – der deltakerne gis mulig til å dykke godt ned i tema som spillerutvikling i barnefotballen, spillerutvikling i ungdomsfotballen, fotballforskning, sentrale forhold knyttet til trenerrollen og muligheten til å få inspirasjon fra norske og internasjonale trenerkapasiteter.
  Flere detaljer om programmet vil komme i løpet av de nærmeste ukene. 

Cupfinaleseminaret SPESIAL – nytt digitalt tilbud

For å kunne gi et tilbud også til fotballtrenere som ikke kan komme – eller får plass til å delta fysisk på årets Cupfinaleseminar, jobbes det med flere ulike alternativer for digital deltakelse.
  – Enkelttrenere og alle landets over 1 800 fotballklubber vil få anledning til å kjøpe «billett», til en hel dag hvor man inviteres inn til å ta del det årlige Cupfinaleseminaret – for faglig stimulans, inspirasjon og kunnskap. Målet er å gjenskape følelsen av å være en del av denne unike møteplassen for fotballtrenere, uten å fysisk måtte være på plass i Oslo. Konseptet vil være i samarbeid med Norsk Tipping, forteller daglig leder Teddy Moen i Norsk Fotballtrenerforening.
  Fra kl. 10.00 til 13.00 lørdag 12. desember vil det være mulig å få med seg en tre timers TV-produksjon om og fra Cupfinaleseminaret. 
  – Målet med programmet er å skape et samspill mellom det å følge med hjemmefra eller på klubbhuset via storskjerm sammen med andre trenere, og det å føle at Cupfinaleseminaret på Norges idrettshøgskole IKKE er langt unna, sier Moen videre.

Kan bli endringer

Teddy Moen forteller også at NFT, sammen med medarrangørene NFF, NTF-sport og Norges idrettshøgskole, følger utviklingen når det gjelder koronasituasjonen i Oslo tett.
  – Det betyr at planene og programmet kan bli endret flere ganger fremover, og på kort varsel. Det er derfor viktig at alle følger med på våre nettsider fotballtreneren.no og cupfinaleseminaret.no for å holde seg oppdatert på utviklingen, understreker Moen.

  • Velkommen til Cupfinaleseminaret 2020. Se promovideo her:

Våre samarbeidspartnere

ThonHotels

nike logomtxt

NorskTipping500x500

obos liggende

checkin logo

Giovani logo svart

3v3 Norge SkandiaBanen Sverige

CemoCARE