Skip to main content

Under fredagens Cupfinaleseminar ble Bodø/Glimts Kjetil Knutsen kåret til Årets trener 2019 av Norsk Fotballtrenerforening.

Her er begrunnelsen for kåringen:
  Profesjonalisme, disiplin og vinnermentalitet er blant ordene som er brukt for å beskrive Kjetil Knutsen. En moderne trener som jobber både med menneskene og fotballen, er det også sagt om ham. Han berømmes for taktisk klokskap, troverdighet, samtidig som han beskrives som spesielt dyktig til å utvikle enkeltspillere og sette sammen lag som opptrer godt kollektivt.

I dette spennet ligger kanskje noe av forklaringen på at han denne sesongen har ledet et nederlagsdømt Bodø/Glimt fra tippet bunnstrid til kamp Eliteserie-medalje og kamp om seriegull til langt utpå høsten.
  VG-lupen tippet Glimt til tabellens nest siste plass og et «sikkert» nedrykk. Det har Bodø-laget aldri vært under Knutsens ledelse denne sesongen. De åpnet godt med å slå Rosenborg og Molde hjemme, med en borteseier over Mjøndalen i mellom. Etter det så de seg aldri tilbake.
  Heller ikke det er tilfeldig – Kjetil Knutsen beskrives som en trener som er god til å skape lag som tror på at ingenting er umulig.

Han har bevist det før. I Hovding, for eksempel. En klubb han tok fra 4. divisjon til fjerdeplass i 2. divisjon før han reiste videre. Via Branns akademi og Fyllingsdalen før han havnet i Åsane, der han fortsatt får mye skryt for den jobben han gjorde fram til han ikke fikk fornyet kontrakt høsten 2016. Han dro videre etter å ha ledet Åsane til 8. plass i OBOS-ligaen, fortsatt den beste plasseringen i klubbens historie. 
  Kjetil Knutsen ble i stedet en del av Bodø/Glimts trenerteam i OBOS-ligaen 2017, sammen med Åsmund Bjørkan. Det ble opprykk på første forsøk. Og Knutsen ble klubbens hovedtrener i gjensynet med Eliteserien, i en sesong hvor Bodø/Glimt gjorde akkurat nok til å unngå nedrykk. Denne sesongen har de gjort veldig mye mer – og for den jobben hedrer NFT Kjetil Knutsen med tittelen «Årets trener».

Statutter:
Prisen «Årets trener på herresiden» tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle lag og enkeltspillere innenfor Norsk Toppfotball.
 Årets trener må være medlem av Norsk Fotballtrenerforening. Årets trener tildeles diplom og et reisestipend.
  Beslutning om tildeling treffes i NFTs styre, etter at saken har vært forberedt og behandlet fortrolig. En egen vurderingsgruppe foreslår tildeling overfor styret.

Våre samarbeidspartnere

ThonHotels

nike logomtxt

NorskTipping500x500

obos liggende

checkin logo

Giovani logo svart

3v3 Norge SkandiaBanen Sverige

CemoCARE