Skip to main content

Annonse: Ny trenger til laget til sønnen/datteren din?

Fotballaktivitet

Her finner du artikler knyttet til fotballaktivitet i barne- og ungdomsfotballen.


Dette fotballåret har vært helt spesielt og savner sidestykke i norsk fotballs historie. Det som skulle være en vanlig «pre-sesason» for topp og bredde, ble plutselig endret da korona-pandemien invaderte landet.

Les mer Takk til grasrota og breddefotballen

Alle foreldre er en fantastisk ressurs, særlig innen Grasrotfotballen. Her bør denne resursen utnyttes på best mulig måte i samspill med klubben og ikke minst lagets trenere.

Les mer Foreldre en ressurs i barnefotballen

Gjennom alle tider har det meste av fotballtreningen gjennom barneåra i Norge funnet sted uten at trener er tilstede. Dette skjer også verden rundt hvor millioner av barn velger fotball, som er verdens største idrettsgren. 

Les mer La barn få mer ansvar for egen utvikling

NFFs Øyvind Larsen skriver om hvordan man kan trene best mulig på egenhånd.

Les mer Går det an å trene nå a? JA

Her følger en 10-punkts resept for fotballframgang i et utvida fotballperspektiv. Resepten bør anvendes lokalt, regionalt og nasjonalt. Medisinen tas morgen, middag og til kvelds.

Les mer Resept for planleggingen av fotballsesongen

All felles aktivitet er stoppet. Alle baner er i prinsippet stengt. Men det er ikke forbudt å trene på egen hånd. Og kreativiteten blomstrer landet rundt.

Les mer Flere treningstips i en koronatid

Det åpnes for kontakttrening i barne- og ungdomsfotballen fra 1. juni. I den forbindelse har Norges Fotballforbund i dag oppdatert sine koronavettregler. NFF håper i tillegg på trening for alle fra 15. juni,

Les mer Her er de nyeste koronavettreglene som gjelder fra 1. juni

Nå som det er satt en stopper for organisert trening og kamper i breddefotballen så er det vel ikke noe hinder for å gjennomføre egentrening.

Les mer Egentrening i koronatider

Flere undersøkelser uavhengig av hverandre viser at det er minimalt med nærkontakt mellom spillerne under en fotballkamp. NFF håper det kan bidra til raskere gjenåpning av barne-, ungdoms- og breddefotballen. Torsdag ettermiddag ble de bønnhørt: Kulturminister Abid Raja åpnet på en pressekonferanse for ordinær trening i fotballen for alle opp til 20 år fra 1. juni.

Les mer Minimalt med nærkontakt i fotballen - åpnes for trening med kontakt fra 1. juni

Det er ikke lenge til årets første Eat Move Sleep Cup sparkes i gang. 55 000 jenter og gutter skal i aksjon i cuper over hele landet i løpet av sesongen. 

Les mer Klart for: «Norges råeste barnefotballcup»

I år vil årets TINE Fotballskole bli gjennomført på en litt annerledes måte. Her finner dere retningslinjene. 

Les mer Informasjon om TINE Fotballskole 2020

Norges Fotballforbund stopper all fotballaktivitet i Norge på grunn av koronaviruset. All toppfotballaktivitet stoppes i første omgang frem til 15. april. All breddeaktivitet stoppes ut april.

Les mer All fotballaktivitet i Norge stanses på grunn av koronavirus

Fotballpresident Terje Svendsen er glad for at barn og unge endelig kan trene som vanlig 15. juni - eller kanskje så tidlig som 1. juni.

Les mer Vi er ikke i mål, men dette er en god start

Om en ikke klarer å ha tre tanker: flest mulig – lengst mulig – best mulig samtidig, vil utålmodigheta til trenere, foreldra og klubba ta overhånd. Tålmodighet er en dyd. Særlig på veien mot en mulig topp, skriver Øyvind Larsen, fagansvarlig trener- og aktivitetsutvikling i NFF, i denne artikkelen. 

Les mer Barnefotball er så mye mer enn sluttproduktet.

Oppmykning av koronareglene for barne- og ungdomsidrett gjør at fotballen snart kan trene som normalt. Helsemyndighetene innstillier på at normal aktivitet kan gjenåpnes for alle opp til 20 år fra 1. juni. 

Les mer Åpner for kontakttrening i barne- og ungdomsfotballen fra juni

Øvelse (øving) gjør mester, men gjør alle øvelsene det? Spørsmålet ble stilt allerede på 80-tallet og førte til mer funksjonell trening som senere ga dokumenterte resultater på alle nivåer. I dag er dette spørsmålet igjen like aktuelt. Antar den er like aktuell i 2020.

Les mer Hva kan vi bli bedre på i spillerutviklingen av barn og unge

- Unge, håpefulle, norske fotballspillere må lære seg å ha det vondt hvis de skal bli gode, hvis de drømmer om å spille på det høyeste nivået, hvis de skal prestere mot de beste, dette uttalte Stig Inge Bjørenebye i 2017, mens han var sportslig ansvarlig i Rosenborg.

Les mer Klar tale til spillere, foreldre og trenere.

– Foreldre har stor påvirkning på barns idrettsdeltakelse, sier Siv Gjesdal, som forsker på barne- og ungdomsidrett ved Norges idrettshøgskole.

Les mer God råd til idrettsforeldre

Spørsmålet i dag er, når kommer vi i gang med «Vårens vakreste eventyr» i barnefotballen, og er vi som grasrottrenere klare?

Les mer Er vi klare for barnefotballsesongen?

Norges Fotballforbund har dette året lansert et nytt tilbud for aldersgruppen 6-10 år sammen med 3v3 Norge og idéskaper Finn Ove Søfting.

Les mer Løkkefotballen tilbake til ungene