Skip to main content

Annonse: Ny trenger til laget til sønnen/datteren din?

Fotballferdighet

Her finner du artikler knyttet til begrepet fotballferdighet i barne- og ungdomsfotballen.


Verdens beste spillere har ekstreme ferdigheter. Enkelte har helt spesielle «spissferdigheter» – eksempelvis det å skru ballen i mål fra ulike vinkler, enten det er på frispark eller under fart med ballen.

Les mer Å kunne skru ballen i mål

Når vi ser verdens beste fotballspillere i aksjon på TV kommer det frem supperlativer som, de har så god balanse og rytme i fotballbevegelsene. De har en fantastisk orienteringsevne, en eminent ballkontroll, god touch/soft i ballmottaket og en utrolig høy pasningsferdighet.

Les mer Spesifikk fotballkoordinasjon inn i barnefotballen

Det vel ikke så uvanlig at barn sier at de drømmer om å bli verdens beste. Det føyer seg inn i rekken av hva våre store idrettslegender tidligere har sagt. Det ser ut til at mange av dagens unge fotballspillere følger i deres fotspor.

Les mer Barn drømmer om å bli verdens beste

Alle spillere står eller går mer enn halvparten av tiden i kampsituasjoner, i andre perioder løper eller spurter de fra middels til svært høy intensitet med/uten ball. Dette regulerer spillerne selv helt naturlig når de spiller fotball både organisert eller uorganisert. 

Les mer Fotballspesifikk «fotballhurtighet»

I idrett virker offensive prestasjoner mer populære enn defensive. Mål og spektakulære driblinger er det som later til å motta mest fokus og hyllest.

Les mer Savner ros for defensive bragder

Det finnes alltid temaer som er like viktig fra år til år og som vi må bli bedre og bedre på.

Les mer Må kunne orientere seg

Jeg har jo skrevet mye om fotball opp gjennom årene, både i bokform og en masse i artikkelform som en del av mitt utviklingsarbeid i NFF. Som pensjonist blir man naturlig nok litt mer tilbakeholden med å holde seg frampå og mene om dette og hint – selv om lysten pirres litt av og til.

Les mer Fotballferdighet, spesifisitet og læring

Tar en for seg noen av verdens beste fotballspillere finner vi mange som utmerker seg med gode  «spissferdigheter». De  fremviser ekstreme delferdigheter som til sammen gir en meget «god fotballferdighet». 

Les mer Hva er verdens beste fotballferdighet?

– Pasningsferdigheten representerer noe av fotballens innerste sjel som kan gi det momentane effektive inngrep i spillet. Den skaper og utnytter rom. Den gir opplevelse og forventning. Den kan være den målgivende lykkeutløsning. Den er fotballens fascinerende og innerste vesen om «sjelen».

Les mer Pasningen er fotballens sjel