Skip to main content

Annonse: Ny trenger til laget til sønnen/datteren din?

Trenerrollen

Her finner du artikler knyttet til trenerrollen i barne- og ungdomsfotballen.


Landslagssjef Ståle Solbakken og kvinnelandslagets kaptein Maren Mjelde er blant gjestene når Norges Fotballforbund lørdag 12. juni inviterer til Grasrottrenerseminaret 2021, i samarbeid med Norsk Tipping og Norsk Fotballtrenerforening.

Les mer Bli med på Grasrottrenerseminaret 2021 lørdag 12. juni

Da Ståle Krokstrand takket av etter flere år som trener i aldersbestemt fotball i Stålkameratene skrev han et leserinnlegg til ettertanke i lokalavisa.

Les mer «Dommeren er en idiot», roper 13-åringen etter at treneren sa det samme

Hør Martin Ødegaard og Guro Reiten snakke om betydningen av gode trenere på grasrota – i barne- og ungdomsfotballen i denne videoen fra vår samarbeidspartner Norsk Tipping.

Les mer Grasrottrenerne er avgjørende

Med søknadsfrist 14. april tilbyr nå Norges Fotballforbund gratis Grasrottrenerkurs som e-læring. En flott mulighet til å skaffe seg trenerkompetanse i påvente av at fotballaktiviteten kommer i gang igjen.

Les mer Meld deg på gratis Grasrottrenerkurs som e-læring

Ettersom årets Barnefotballseminar er avlyst ønsker vi å  gi våre Barnefotballtrenere et faglig innspill som vi tidligere har gjennomført i forbindelse med Cupfinaleseminaret i 2019. 

Les mer Barnefotballseminaret: En klubb for livet

– En god trener skaper ikke bare gode fotballspillere, men også gode mennesker, sier fotballpresident Terje Svendsen. Også trenerne er sentrale når NFF nå tar grep mot vold og trusler i fotballen.

Les mer Vold og trusler i fotballen: – Treneren er en rollemodell

Lar vi barn være barn? Er mer og mer organisert aktivitet for de minste det som skal til for å skape gode fotballspillere på sikt? Det er ikke bare i Norge den debatten går.

Les mer La barn få mer fritid til egen aktivitet

De siste årene har vold, trusler og trakassering hatt en sterk økning innen fotballen, og svært mye av dette foregår innen ungdomsfotballen. Riktignok er fotball en kampidrett, men voldsepisoder bør det være nulltolleranse for.

Les mer Forebyggende tiltak for bekjemping av fotballvolden

Norsk Fotballtrenerforening inviterer mandag 15. juni til foreningens første webinar. Hensikten er å belyse noen av de faktorene som har gjort at en guttunge fra Bryne har lykkes med å ta stegene til å bli et av verdens største spiss-talenter.

Les mer NFT-webinar om fenomenet Erling Braut Haaland

Denne artikkelen tar for seg trenerens ståsted i utviklingstrappa, samt viktigheten av at treneren er klar over hvor han eller hun befinner seg. Klubbens eller trenerens røde tråd er ledetråden i trenerarbeidet.

Les mer Hvordan blir du en god fotballtrener?

Svært mange i barne-og ungdomsfotballen deltar i flere idretter enn bare fotball. Derfor må vi som trenere kunne se helheten av de påvirkninger som disse blir utsatt for i de ulike treningsmiljøene.

Les mer Påvirkning i treningsmiljøet for barn og ungdom

Fotballspilleren «Daniel» tar kontakt på grunn av måltørke. Laget hans har åpnet sesongen greit, men Daniel er skuffet over egne prestasjoner. Nærmere bestemt er han skuffet over egen uttelling foran mål.

Les mer Når måltørken tar overhånd?

Barnekonvensjonen er en avtale mellom nesten alle land i verden. Der står det hvordan alle barn i verden skal ha det. Norge har underskrevet barnekonvensjonen og gjort den til norsk lov fra 2020.

Les mer Barnekonvensjonen av 2020

Veiledning er en viktig del av den pedagogiske til nærmingen enhver trener, også grasrottrenere står i hver dag i fotballens læringsarena.

Les mer Veiledning i fotballens læringsarena

 Denne artikkelen er hentet fra en TV-debatt om barnefotballen i 2015, som fyrte opp under en misforstått sammenheng og et motsetningsforhold mellom breddefotball og spillerutvikling. 

Les mer Barnefotball – på barns premisser

I trenerutdanningen inngår noen klare pilarer som faglig dyktighet og evnen til pedagogisk tilnærming og formidling. En tredje pilar til vil gjøre fundamentet enda mer stødig: Menneskelige egenskaper i trenerollen.

Les mer Menneskelige egenskaper i trenerrollen

Flest mulig, lengst mulig, best mulig er visjonen Norges Fotballforbund har for barne-og ungdomsfotballen. Det er vanskelig å måle hvor langt mange klubber når i retningen av dette. Men for en gruppe av spillere i Jær-klubben Bryne, var det grunn til å mene at man langt på vei nådde dette målet.

Les mer Flest mulig, lengst mulig, best mulig

Her er fem gode tips til hvordan du raskt kan bli en bedre fotballtrener i løpet av en helg desember. 

Les mer 5 gode tips til å bli en bedre fotballtrener

På grunn av koronasituasjonen avholder Norsk Fotballtrenerforening sitt årsmøte digitalt tirsdag 5. mai kl. 19.00.

Les mer Bli med på digitalt årsmøte i NFT 5. mai

Det er en rekke regler å følge når man trener barn i fotball. Ti enkle og klare retningslinjer ble lagt på plass under UEFA Grassroots Conference i Minsk, Hviterussland våren 2019. 

Les mer Grasrottrener-tips for barnefotball