-- annonse --

Barne- og ungdomsfotball

Nyheter

En ny studie viser en faretruende utvikling av aktivitetsnivået hos barn og ungdom i Norge. Ungdom i 15-årsalderen sitter rolig 2/3 av dagen. Dette utgjør 75 % av tiden, det vil si at de sitter, står eller ligger uten å bevege seg.

Nyheter

I en artikkel på BT.no vises det til hvordan Fotballfritidsordninger kan gi en positiv effekt både når det kommer til folkehelse, bevegelsesglede, sosiale ferdigheter, samt utvikling av fremtidige spillere til senior- og toppfotballen. 

Nyheter

Om en ikke klarer å ha tre tanker: flest mulig – lengst mulig – best mulig samtidig, vil utålmodigheta til trenere, foreldra og klubba ta overhånd. Tålmodighet er en dyd. Særlig på veien mot en mulig topp, skriver Øyvind Larsen, fagansvarlig trener- og aktivitetsutvikling i NFF, i denne artikkelen. 

Nyheter

Skoleungdom som får bevege seg mer, lærer bedre. Det viser et stort forskningsprosjekt i regi av Norges Idrettshøgskole (NIH), sammen med Universitet i Agder, Universitetet i Stavanger og Høgskulen på Vestlandet.

Nyheter

Seksuelle overgrep mot barn innen idretten er kampen som aldri tar slutt så lenge man har mennesker i en eller annen rolle  som ikke har forstått eller følger  gjeldende verdigrunnlag eller rettningslinjer for å hindre dette.

Nyheter

I starten på en ny sesong er det alltid temaer som er like viktig å trene på fra år til år og som vi vil bli bedre og bedre på. Da er det spesifisitetprinsippet som gjelder: «Det du skal bli god på, må du øve mye på.» 

Nyheter

Håndballherrenes landslagstrener Christian Berges roper et varsko om tendenser han mener å se i norsk barneidrett rettet mot en stadig tidligere spesialisering.

Nyheter

Treningsmengde er et svært viktig tema som alle trenere i barne-  og ungdomsfotballen bør har god peiling på.

Nyheter

NFFs Øyvind Larsen reflekterer om hvordan barnefotballen kan tas ett, to og tre steg videre i en fagartikkel.

Nyheter

Denne artikkelen er presentert tidligere, men den kan gjentas hvert eneste år da det alltid kommer nye trenere til. Snart braker fotballeventyret igang for fullt, så her kommer  NFFs Øyvind Larsen sin sjekkliste for alle trenere ved inngangen til en ny sesong.

Nyheter

Mange norske klubber arrangerer fotballskoler denne sommeren i samarbeid med utenlandske topplubber.

-- annonse --