-- annonse --
Barne- og ungdomsfotball
LETTBALLER: Disse spillerne hos Ski Fotball er fornøyd med de nye lettballene. Foto: Ski Fotball
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Etter gode erfaringer med utprøving av dette hos 40 klubber tidligere, ønsker NFF nå å gjøre ordningen varig.
  – Nå ønsker vi å gjenta dette for å få en bekreftelse på at disse ballene har en positiv effekt i spillerutviklingen. Sammen med vår samarbeidspartner Kiwi har vi gått til innkjøp av et stort parti Select lettballer som vi har delt ut til 35 Telenor Xtra-klubber som ønsket å delta i prosjektet, forteller fagansvarlig barn og ungdom i NFF, Bo Folke Gustavson til fotball.no.

Godt mottatt

Mottakelsen blant de klubbene som har prøvd ut bruken av lettballer har vært svært god. Til fotball.no sier daglig leder Ole Pedersen i Store Bergan Fotball:
  – Vi har hatt disse ballene en god stund, og barna hos oss digger dem. Erfaringene hos oss er at det selvfølgelig gjør det enklere for de aller minst å få løft på ballen når det skytes. Vi har kun brukt firerballer hos oss, og selv de yngste klarer seg fint med dette når de er lettere enn andre.
  – Dermed klarer flere barn å slå langpasninger og langskudd, og flere opplever økt mestringsfølelse. Det bidrar også til mer aktivitet, sier Pedersen.

Motivasjon, mestring og utvikling

– Vi er glade for alt som skaper større motivasjon, mestring og utvikling blant spillerne, og lettballene er et godt virkemiddel til dette. Vi ser at spillet ligner mer på «voksenfotballen»,  med blant annet innlegg og headinger på mål, langskudd og pasninger i bakrom. Dette er ferdigheter som tradisjonelt har kommet noe senere, men som nå gir spillerne et fortrinn i spillerutviklingen. Ut fra disse erfaringene, og erfaringer fra store fotballnasjoner i Europa, anbefaler vi sterk denne type ball blant våre barnefotballag framover, sier Bo Folke Gustavson.

-- annonse --