-- annonse --
Barne- og ungdomsfotball
«VåRENS VAKRESTE EVENTYR » - nemlig starten på barnefotballsesongen. Foto: IVAR THORESEN
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

Artikkelen viser at breddeklubbene rundt i landet er seg selv bevisst hva som er de aller viktigste «vekstvilkårene» i barnefotballens arena. Vi tror mange kjenner seg igjen her.

En lang vinter er over

For hundrevis av barn i alderen 6-12 år starter fotballsesongen i disse dager. Noen av dem, de eldste, har trent i vinter og startet ute i snø og kulde, mens de minste akkurat nå sitter og dirrer og venter med nye fotballsko i størrelse 29 eller 31, og håper at en voksen skal si at det er på tide å dra på trening på Verdal stadion.

Trua på den norske modellen

Barnefotballen i Norge får noen skyllebøtter av og til. Når landslagene svikter, og det har jo skjedd en del de siste årene, så settes det spørsmålstegn ved hvorfor vi ikke gjør som Island eller Nederland eller andre land som fremdyrker talentene i tidlig alder. Det settes spørsmålstegn ved kompetansen til foreldrene som er trenere, og ved breddeklubbenes evne til å ta vare på spillerne. I det store bildet er kanskje det en naturlig tanke når det går trått, men jeg er glad for at NFF sentralt og på kretsnivå fortsetter å ha klokkertro på den norske modellen. Forhåpentligvis begynner vi nå å se resultatene av flere år med målrettet spillerutviklingsarbeid, vi ser at aldersbestemte landslag i større grad presterer internasjonalt med gode resultater og ved å kvalifisere seg til mesterskap.

Les hele Randi Martinsens kronikk på innhered.no

-- annonse --

Cron Job Starts