-- annonse --
Barne- og ungdomsfotball
GENIALT: NFT-medlem Thor Mikalsen har utviklet en «mini-binge» i sin hage som gir fantastiske muligheter for å utvikle teknikk med ball. Foto: Privat
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

Thor Mikalsen er til daglig lærer ved NTG Bodø og trener i FK Bodø/Glimt. Her forteller han om bakgrunnen for minibanen han har laget i egen hage:
  – Jeg har laget noen videoer av enkle ballteknikkøvelser som kan gjøres på små flater. Har man ikke en kunstgressbit/-bane som på videoene, kan man oppsøke skolegården, en murvegg, kjellerstua eller andre kreative steder der man kan forbedre/holde ved like ballteknikken. I disse koronatider må man bruke det man har og være kreativ. Det er alltid noe man kan trene og enkel teknikktrening med ball trenger ikke kreve stor plass.

Mikalsen forklarer nærmere om konstruksjonen:
Baneihagen2ENKELT: 4x5 meter kunstgress er lagt rett opp på terrassebordene. Så enkelt. Så genialt. Foto: Privat– Minibanen er ganske enkelt en vanlig platting laget av trykkimpregnert materiale/terrassebord (28x120mm). Så er det laget en ramme rundt bestående av terrassebord (28x120 mm) som vegger. Disse er skrudd inn i vertikale «påler» og så er det lagt to terrassebord som en slags benk øverst. På bildet er det ikke montert yttervegger/bord på utsiden, men dette vil jo også forsterke hele konstruksjonen ytterligere. Kunstgresset er en bit fra Aspmyra Stadion, ca 4x5 m. Gresset er lagt rett oppå terassebordene, enkelt og greit. Har man ikke kunstgress så går det nok fint med bare plattingen og innefotballsko. Så, da er det bare for pappa, onkel, bestefar eller storebror å dra på «korona-handling» og sørge for ei artig og motiverende treningsøkt. Sett av to dager til byggingen av en slik «ministadion». Fjerner man snøen kan denne også brukes hele året. Plattingen er også perfekt for fotballtennis - kanskje en av de beste teknikktreninger en fotballspiller kan ha! Lag turnering (helst ikke mer enn to og to av gangen i disse virustider) og be mamma eller bestemor lage vafler og saft i pausen.

– Touch og ulik ballberøring er en essensiell ferdighet i fotball og noe man aldri blir utlært i. Videoene avslører at man kan komme opp i rundt 1 000 touch/berøringer i løpet av ei 30-minutters økt (!). De aller fleste fotballspillere elsker å holde på med ball, og i en liten «binge» som på videoene får man oppfylt nettopp dette ønsket. Den store gevinsten med denne ministadionen er selvsagt antall touch og ballberøringer, men også størrelsen som mer eller mindre utelukker mange spillere samlet på en plass - med andre ord perfekt under pandemien vi opplever nå. Solotrening eller ei økt med kompisen/venninna passer perfekt på små flater. Når situasjonen er blitt som nå og koronaviruset vanskeliggjør fellestreninger og steder vi kan trene, må vi være kreative i tankegangen. Det er alltid noe vi kan trene, det er alltid en plass vi kan være og det er alltid en mulighet for å bli noen prosent bedre - i et eller annet. Så sett i gang og vis kreativitet, vis vilje til å bli bedre, vis interesse for å trene, finn motiverende metoder som utvikler deg og søk støtte og hjelp enten det handler om å bygge en «ministadion» eller tips til øvelser! Lykke til og måtte pandemien snart ta slutt, avslutter Mikalsen.

  • Se videoeksempler nedenfor på aktiviteter som kan gjennomføres i bingen:

 

-- annonse --