-- annonse --

Fotballforskning

Nyheter

Full kontroll. Overlegenhet. Så sprekker alt. Totalt og fullstendig. Hva skjer egentlig når et lag faller sammen?

Nyheter

Fotballspillere får ofte strekkskader, overtråkk og støtskader som gjør at muskulatur og ledd må rehabiliteres. Dette er lett å forstå. Når laget taper kamp etter kamp og man ikke finner noen konstruktive løsninger ender man opp med, «det sitter i hodet».

Nyheter

Gjennom et tverrvitenskapelig svensk forskningsprosjekt – The Fit Project – er målet å komme opp med kunnskapsbaserte skadeforebyggende strategier for fotballungdom.

Nyheter

En ny hjernestudie konkluderer med at kvinnelige fotballspillere har større risiko for hodeskader enn menn. En norsk lege og forsker mener det ikke kan konkluderes med at headinger har skylda.

Nyheter

Geir Jordet, professor ved NIH/Norsk Toppfotballsenter, har gjort seg noen betraktninger rundt dette spørsmålet i en artikkel på NIH-bloggen på forskning.no.

Nyheter

Verdens beste fotballspillere har i snart en måned har vist hva de kan i fotball-VM, og i en vrimmel av statistikk spør nå svenske forskere: Går det også an å måle ballfølelse?

Nyheter

I Premier League har antallet sprintløp i kamper økt med hele 80% i løpet av de siste ti årene, viser ny forskning.

Nyheter

Fotball er verdens mest populære sport, men byr på mye mer enn underholdning. Fotball er blant annet bredspektret medisin mot livsstilssykdommer, skriver de danske forskerne, professor Peter Krustrup og lektor Magni Mohr i en vitenskapelig artikkel.

Nyheter

Dette er et svar til kronikken av Reidar Schjei – «Instruerende lederstil fremtiden for norske fotballtrenere?» - som ble publisert på Fotballtreneren.no 28. oktober. I denne kronikken retter Schjei et kritisk blikk mot vår studie publisert på Idrottsforum.org 8. april -«Instruerende- og positiv feedback ledelse i fotball: en undersøkelse av norske mannlige fotballtreneres lederstil». Schjeis kronikk skaper grobunn for flere misforståelser som det er behov for å rette opp i.

Nyheter

For tre år siden kom det ut en bok som hadde tittelen «Talenes tale – Alt du tror om fotball er feil». Det var de to fotballanalytikerne David Sally og Chris Anderson som hadde brukt tre år på å studere all tilgjengelig fotballstatistikk.

Nyheter

Det er et karaktertrekk ved sporten at langt fra alle som ønsker å vinne faktisk greier det. Ofte til tilhengernes fortvilelse.

-- annonse --