-- annonse --

Fysisk trening

Nyheter

Hva er mest effektivt som kondisjonstrening for fotballspillere – høyintensiv intervalltrening eller smålagsspill? En tysk-svensk metaanalyse gir noen svar.

Nyheter

Tirsdag 15. januar og onsdag-torsdag 16.-17. januar inviterer World Football Academy til henholdsvis 1- og 2-dagers kurs med tema "Football Rehab Periodisation"  (1 dag) og "Football Strength Training" (2 dager). Begge kursene arrangeres i Oslo. 

Nyheter

Hvor mye trener fotballspillere i Premier League? Hvor langt og hvor fort løper de i en kamp? Hvor mye bør de trene og hva innebærer treningen? Hvorfor oppstår skader under trening eller kamp? Spørsmål som disse blir ofte stilt i forskjellige sammenhenger med veldig mange forskjellige svar og meninger. Så hvordan jobber klubber med å finne svar på disse spørsmålene?

Nyheter

2 mot 2, 3 mot 3 eller kanskje 5 mot 5.  Nå foreligger forskning om hva som er mest effektivt smålagsspill med tanke på forbedring av spillernes aerobe kapasitet.

Nyheter

Watford er for andre sesong på rad i ferd med å bite godt fra seg i Premier League – og i januar toppet klubben en viktig tabell: Som den klubben i Premier League med færrest skader. Og helt sentral i teamet med ansvaret for Watfords fysiske trening er nordmannen Erik Svendsen (25) fra Stjørdal.

Nyheter

NFT-medlem Alf Ingve Berntsen rapporterer fra internasjonal konferanse om prestasjon, styrke og fysisk trening i Belgia.

Nyheter

Passiv hvile i pausen på en fotballkamp er ikke fysiologisk optimalt med tanke på prestasjonen i 2. omgang. Det kan være tid for å endre pausestrategien.

Nyheter

Det er glohett utenfor vinduene til Hotel Panamericano som ligger på Calle Carlos Pellegrini midt i sentrum av Buenos Aires. Den kjente Obelisken skimtes mellom gardinene. Det er 19. januar 2002. José, som da er 22 år har tatt med seg begge foreldrene og storebroren Cecar til hotellet. José er nervøs, litt usikker og han virker egentlig ganske tung til sinns.

Nyheter

– Det viktigste er å ha nok kvalitet på hver eneste økt. Det er min filosofi, sier fysisk trener Jørgen Ingebrigtsen i Strømsgodset. Han er opptatt av kvalitet foran kvantitet.

Nyheter

Fotball er en fysisk krevende idrett, der god fysikk er grunnleggende for å kunne prestere. Det stilles høye krav til blant annet utholdenhet, hurtighet, evne til å akselerere og retardere, og det kreves mye og riktig trening for å utvikle og optimalisere de fysiske egenskapene hos hver spiller. Spesielt viktig er utvikling av disse fysiske ferdighetene hos yngre utøvere som vil ta steget opp til seniorfotball.

Nyheter

Espen Tønnesen, fagsjef for treningsavdelingen i Olympiatoppen, mener krevende spillestil og kort restitusjonstid må ta skylda for alle skadene klubben har hatt denne sesongen.

-- annonse --