-- annonse --
Fysisk trening
KLAR FILOSOFI: Strømsgodsets fysiske trener Jørgen Ingebrigtsen har en klar filosofi for arbeidet i Drammensklubben. Foto: DIGITALSPORT
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

I Strømsgodset er det aldri mer enn én fellestrening per dag. Den skal gjøres med størst mulig kvalitet, slik at det ikke er nødvendig med en økt nummer to. Ønsker spillerne å trene ekstra fysisk gjøres dette etter avtale med Ingebrigtsen eller fysioterapeutene.
  – Vi gjennomfører et antall skadeforebyggende økter som andre økt på treningsleirene før sesongen, og i kampfrie perioder gjennom sesongen, men aldri felles styrke eller utholdenhetsøkter som andre økt, forteller Jørgen.

Mye synsing

NFT-medlem Jørgen Ingebrigtsen har doktorgrad i human fysiologi fra universitetet i København og UEFA A-lisens som fotballtrener.
  Overfor Strømsgodsets hjemmeside innrømmer at han kan la seg provosere av en del av debattene rundt omkring om at det ikke trenes nok i norsk fotball – med henvisning til både andre idretter og internasjonal fotball.
  – Folk synser så mye, men jeg skjønner at det må bli slik, sier Ingebrigtsen til godset.no.

Kamplikt

Kamplike treninger med høy intensitet står sentralt i Strømsgodset. Lite stopp i spillet, og lite coaching med stopp.
  – I mange norske klubber er intensiteten på treningen forferdelig. Jeg beklager å måtte si det. Det er mye coaching med stopp i spillet, noe vi prøver å gjøre mindre av hos oss. Vi fokuserer på flyt og intensitet hele tiden, og vi jobber med arbeidsoppgaver og tempo i spillet, sier Jørgen Ingebrigtsen.
  Coachingen blir i stedet gjort i pausene og etter spillsekvensene.

Seieren er viktigst

Ingebrigtsen påpeker at det er viktigst at laget vinner kamper, ikke at spillerne scorer høyt på fysiske tester.
  – Det viktigste er at vi vinner fotballkamper. Og at vi har kvalitet på det vi gjør på hver eneste trening – og hver eneste kamp. For meg er spillere i god form hvis man gjør de oppgavene man er satt til på banen. Man kan ikke bedømme en spiller er i god form ut i fra om han tar 200 kilo i knebøy eller løper langt på utholdenhetstester.  Om for eksempel Nana ikke kommer opp i press, må vi som trenere vurdere om det er fordi han ikke er god nok form til det eller fordi vi ikke har vært tydelig nok på at han skal opp i det presset, og så må vi gjøre tiltak ut fra det, sier han.

• Les hele artikkelen på godset.no

-- annonse --