-- annonse --
Fysisk trening
SKADET: Philippe Coutinho, en av mange skadde spillere hos Liverpool denne sesongen. Foto: DIGITALSPORT
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

I tillegg til å være fagsjef er Tønnesen lidenskaplig Liverpool-supporter, og følger derfor nøye med på det som skjer i klubben. Til 100% Sport Fotball sier han at han ikke er overrasket at såpass mange Liverpool-spillere slitere med såkalte hamstring-skader.

Ni spillere ute

Til søndagens storoppgjør mot Manchester United mangler manager Jürgen Klopp ni av sine spillere. Tønnesen mener han har sett klare tegn på at spillerne ikke har tålt tyskerens treningsregime etter at han kom til klubben i oktober.
  – Spillestilen hans er langt mer fysisk krevende enn den var under Brendan Rodgers, og det regner jeg med at treningene også er. Spillernes fysiske tilstand har ikke vært tilpasset det, sier Tønnessen til 100% Sport Fotball.
  Optas analyser bekrefter dette – Liverpool-spillerne løper i gjennomsnitt 74 flere sprinter pr. kamp under Klopp enn under Rodgers.

Hardt og eksplosivt

Det er en såpass betydelig økning at det kreves en god del treningsmessig for å klare det. Hardere og mer eksplosive treninger må til, og Espen Tønnesen tror Klopp ikke har klart å tilvenne spillerne gradvis, men at det er blitt for tøff belastning.
  – Men det er lettere sagt enn gjort, sier Tønnesen.
  – Klopp er nok klar over hva som må til for å få spillerne til å kunne tåle spillestilen. Problemet er at han også må ta hensyn til at han blir målt på umiddelbare resultater. Samtidig som han må justere belastningen, er han avhengig av å ha tøffe treninger for å få inn den spillestilen han ønsker. Han leter nok fortsatt etter den riktige balansen.

Mange kamper

Tønnesen peker i tillegg på det tøffe kampprogrammet som en faktor som kompliserer bildet ytterligere. I perioden mellom 2. desember og 26. januar hadde Liverpool bare 2,9 dager mellom hver kamp – kortest av alle lag i samtlige europeiske toppligaer.
  - Normalt er det intensive økter som gir skader, så å unngå et tett kampprogram kan være helt avgjørende for om man klarer å holde laget skadefritt, sier Tønnessen.

• Les artikkelen på 100% Sport Fotball.

-- annonse --