-- annonse --

Spillerutvikling

Nyheter

Det er gledelig at NFF i disse dager sender sterke signaler om at trenerutdanning vil være et sentralt satsingsområde i årene som kommer. Siden i vår har det vært en prosess gående om den nye strategiplanen som skal vedtas på forbundstinget i mars neste år (for 2020-23). Norsk Fotballtrenerforening har også vært invitert til å komme med innspill til planen. 

Nyheter

Der vi tidligere omhandlet som mangelen på «notoriske» målscorerer blant mannlige fotballspillere, vil vi denne gangen «fremsnakke» våre kvinnelige «notoriske» toppscorere, som ser ut til å gå «gutta en høy gang»,

Nyheter

– Jo eldre jeg blir, jo større forståelse og respekt har jeg fått for spesifisitetsprinsippet. For meg er dette det desidert viktigste trenings- og læringsprinsipp som finnes, dessverre et prinsipp som det syndes mye mot. Dette har NFF-legenden Andreas Morisbak påpekt i en tidligere artikkel her på fotballtreneren.no.

Nyheter

Fra 1948 til 2019 – over 70 år har gått – og det er kun 15 ganger at norske spillere har scoret mer en 20 mål i en sesong på øverste nivå i Norge .

Nyheter

Internasjonal fotball har en høyintensitet og hurtighet i spillet som ser ut til å være i utvikling for hvert eneste år. Sommerens  VM og EM for kvinner og menn bekrefter at norsk fotball fortsatt har noe å jobbe med. 

Nyheter

Drømmen om den nye Zlatan. Denne visjonen, drømmen, hadde NFF i 2013, og satte i gang et spissprosjekt som skulle realisere målsettingen om få frem den neste A-landslagspissen og den nye Zlatan. Nå har det gått seks år. Hvordan har det gått, hva er «ståa»?

Nyheter

Når vi ser verdens beste fotballspillere i aksjon på TV kommer det frem supperlativer som, de har så god balanse og rytme i fotballbevegelsene. De har en fantastisk orienteringsevne, en eminent ballkontroll, god touch/soft i ballmottaket og en utrolig høy pasningsferdighet.

Nyheter

Hver eneste dag opplever vi verdens mest fantastiske driblere, som på en kunstnerisk måte trollbinder millioner av fotballelskere i fotballens teater verden rundt.

Nyheter

Verdens beste spillere har ekstreme ferdigheter. Enkelte har helt spesielle «spissferdigheter» – eksempelvis det å skru ballen i mål fra ulike vinkler, enten det er på frispark eller under fart med ballen.

Nyheter

Thomas Torgersen Bråttum har skrevet denne refleksjonen etter å ha deltatt på den tredje utgaven av International Conference of Fotball - training methods & social issues, i regi av Universidad Catolica de Valencia og Universitetet i Sørøst-Norge i Valencia.

Nyheter

Noe av det aller vikigste i fotballen må vel være å «vinne tilbake ballen» etter at motstanderlaget har kapret den. Er vi gode nok på dette i norsk fotball?

-- annonse --