-- annonse --

Spillerutvikling

Nyheter

Dette fotballåret har vært helt spesielt og savner sidestykke i norsk fotballs historie. Det som skulle være en vanlig «pre-sesason» for topp og bredde, ble plutselig endret da korona-pandemien invaderte landet.

Nyheter

NFFs utviklingsavdeling har brukt koronatida godt. Her presenterer Øyvind Larsen noen av nyhetene på fagfronten.

Nyheter

Norges Fotballforbund har nå laget en «ny» versjon av Landslagsskolen, med øvelser som sørger for kamplik trening i henhold til koronavettreglene.

Nyheter

I dag avsluttes NFFs talentleir i Porsgrunn. Ti dager med fotball for landets mest lovende jenter og gutter i alderen 14, 15 og 16 år har akkurat i år vært viktigere enn noen gang.

Nyheter

– Ikke vær på vent. Korona’n er ingen sovepute. Akkurat nå ligger muligheten der. Tren mye, bruk hue: tren riktig. Det skriver NFFs Øyvind Larsen i denne artikkelen.

Nyheter

Smålagsspill som spill- og kampform ... har pendelen svingt for langt? Det spørsmålet stiller - og drøfter - Lasse Møller i denne fagartikkelen.

Nyheter

Flest mulig, lengst mulig, best mulig er visjonen til Norges Fotballforbund for barne-og ungdomsfotballen. Det er vanskelig å måle hvor langt mange klubber når i retningen av dette. Men for en gruppe av spillere i Jær-klubben Bryne, var det grunn til å mene at man langt på vei nådde dette målet.

Nyheter

Sportslig suksess har alltid handlet om å skape relasjonelle samhandlinger i hele laget, hvor det skal spilles offensiv fotball med masse scoringer og der alle er med «å spille hverandre gode».

Nyheter

Noe av det vanskeligste i dagens fotball er å bryte gjennom et etablert forsvar på den siste tredjedelen av banen for å skape målsjanser og score mål.

Nyheter

Internasjonalt nivå på spillerutviklingen er viktigere enn noen gang, skriver Øyvind Iversen, klubbutvikler sport i Norsk Toppfotball.

Nyheter

Profesjonalitet ned til minste detalj preger spillerutviklingsarbeidet på Chelseas akademi i Cobham utenfor London, fra spillerne kommer inn på full tid som 13-åringer til de eventuelt aksler den blå A-lagstrøya på Stamford Bridge noen år seinere. Tore André Flo er en sentral brikke i dette puslespillet. 

-- annonse --