-- annonse --

Spillerutvikling

Nyheter

– Det største fagprosjektet jeg kan erindre i min tid i Norges Fotballforbund, sier Håkon Grøttland. Han er seksjonsleder for trener- og spillerutvikling i NFF og har holdt i tømmene for den nye helhetlige planen for spillerutvikling for aldersgruppa 6-16 år, som Fotballforbundet nå har rullet ut – med en klar ambisjon om at planen skal forankres i klubbenes sportsplaner og være et konkret hjelpemiddel og verktøy for fotballtrenere over hele landet.

Nyheter

Hvor er det blitt av driblerne i norsk fotball? Vi ser altfor lite av spillere som passerer motstanderen og skaper ubalanse, skriver Ståle Brandsrud i denne artikkelen.

Nyheter

– Ved å ta dette ansvaret og være «din egen leder>» har du en stor mulighet til å sette deg selv i en situasjon der du lykkes. Ikke sett deg selv i en posisjon der du blir avhengig av å bli påvirket og ledet av andre.

Nyheter

Erling Braut Haaland herjer på internasjonale fotballarenaer. Men også fem av lagkameratene hans fra Bryne er blitt profesjonelle fotballspillere.

Nyheter

Det var på slutten av 1960-tallet at norsk fotball for første gang innlemmet begrepet «funksjonell aktivitet». Fotballen på toppnivå var godt på vei å bli en helårsidrett hvor forberedelsene på vinterstid fikk større betydning i forberedelsene til kampsesongen.

Nyheter

Per-Einar Gjelsvik fikk massiv oppmerksomhet da han skrev om «Hospiteringshysteriet i fotballen» her på fotballtreneren.no i 2018. – Jeg vil påstå at hospitering i mange klubber i dag faktisk er mer foreldrestyrt enn klubbstyrt, skriver han i dagens oppfølgerartikkel.

Nyheter

Tidligere utviklingssjef i Norges Fotballforbund, Andreas Morisbak, skriver her om spillerutvikling/talentutvikling i et historisk perspektiv.

Nyheter

Fredag lanserte NFF en ny helhetlig plan for norsk spillerutvikling, inkludert en ny fagplan for Equinor Landslagsskole.

Nyheter

Tallene Kenneth Wilsgård presenterte på Norsk Toppfotballs referanseseminar i Porsgrunn i august var god dokumentasjon: Målrettet satsing på spillerutvikling lønner seg. Alltid. Det betyr flere og bedre unge norske spillere. Og det betyr i neste omgang inntekter til å reprodusere og få frem nye, og forhåpentligvis enda bedre spillere.

Nyheter

I forbindelse med kretstinget til NFF Buskerud førstkommende fredag, presenterer Håkon Grøttland for første gang den helt nye planen for spillerutvikling i barne- og ungdomsfotballen.

Nyheter

Dette fotballåret har vært helt spesielt og savner sidestykke i norsk fotballs historie. Det som skulle være en vanlig «pre-sesason» for topp og bredde, ble plutselig endret da korona-pandemien invaderte landet.

-- annonse --