-- annonse --
Spillerutvikling
REKORD: Isabell Herlovsen satte i høst ny scoringsrekord for det norske landslaget, med 67 mål. Foto: NTB scanpix
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

For øyeblikket er det verdens beste kvinnelige spiller Ada Hegerberg som setter den ene fantastiske rekorden etter den andre. Deretter følger Isabell Lehn Herlovsen, Guro Reiten, Caroline Graham Hansen med mange flere. Etter å ha sett et utall vidoer av kvinnelige scoringer ligger disse ikke noe tilbake sammenlignet med Messi, Ronaldo, Mane eller Salha. Derfor kan det være på sin plass å se denne videoen med fantastiske scoringer av noen av verdens beste målscorere som jeg håper bekrefter min påstand. Se og nyt før vi går videre.

• Anbefales å se denne: 20 Women's Football Goals that Shocked Men ca 4 min: footballers MaxFootball

Norges største «notoriske» målscorer

Et stort lyspunkt, og som må fremheves, er at det ser ut til at norsk kvinnefotball utvikler «notoriske» målscorere som gjentar prestasjonen år etter år, og de ligger foran sammenlignet med mannlige toppscorere.
Den 8. oktober 2019 satte Isabell Lehn Herlovsen ny norsk scoringsrekord og ble mestscorende på det norske landslaget da hun satte inn sitt 67. landslagsmål i sin 133. landskamp. Målscore 0,48 pr kamp. Hun slo dermed Marianne Pettersen sin 16 år gamle rekord med 66 landslagsmål. Men vi skal fremheve Marianne Pettersen også, som en «notorisk» målscorer - hun brukte bare 98 kamper på å score sine 66 mål, målscore 0,67 pr kamp. Vi tar med at Isabell troner øverst som toppscorer tre ganger i Toppserien, hvor hun scoret 30 mål i 2015. Hun scoret ifølge Nettavisen 100 mål på 108 kamper for Lillestrøm,  en scoringsrate på 0,92. Isabell har vært en «notorisk» målscorer gjennom mange år. Hun ble toppscorer i Toppserien 2015 og 2016 med 30 mål. pr kamp. Fotballtreneren utroper derfor
Isabell  som den største «notoriske målscorer» kvinnelige målscorer i Norge siden 2007. Isabell spiller i dag for Kolbotn

• Se også  denne målkavalkaden med Isabell Lehn Herlovsen på ALOTO Sports 
 YouTube

Vi beklager at denne videosnutten av Isabell er blitt sperret, men det er jo typisk at det finnes utrolig lite av norske kvinnelige scoringer på You Tube.
Her fant jeg et intervju med  Isabell  på LSK side.
https://www.youtube.com/watch?v=9oWdmXeOH-I

Her en med to scoringer mot Sverige i en vennskapskamp.

https://www.youtube.com/watch?v=ejIp_a-cZGU

«Notorisk» målscorer i verdensklasse

Så er vi kommet til Ada Hegerberg, som er kåret til verdens beste spiller flere ganger.
I årets på gående Champions Leauge for Lyon  scoret hun sitt 53 mål  og det skjedde i åttendelsfinalen mot danske Fortuna Hjørring. Dermed har Lyon-spissen passert  tyske Anja Mittags tidligere rekord og står nå som mestscorende kvinne i Champions Leauge.
Lyon har vunnet mesterligaen fire år på rad og er favoritt også denne sesongen. Dermed tyder alt  på at Hegerberg øker scoringsrekorden nå kvartfinalene fortsetter  i mars 2020.
Pr 7 nov er Hegerberg toppscorer i året liga, to mål foran PSG-duoen Marie-Antoinette Katoto og Kadidiatou Diani.
Ada ble aldri toppscoerer i den norske Toppserien.

Vi kunne ha skrevet en hel artikkel kun om Ada Hegerbergs målteft, men tar med det mest relvante på hennes utviklingsvei for å bli en «notorisk målscorer. Fakta hentet fra wikipedia. 

  • Første sesong for Lyon i 2015 ble vellykket, med 26 mål på 22 kamper, målrate 1,8 pr kamp.
  • I 2015/16-sesongen ble hun toppskårer i Division 1 Féminine med 33 mål på 21 kamper, målrate 1,58.
  • Hegerberg endte med 13 scoringer i Mesterligaen og 54 mål totalt i sesongen 2015/16, og ble kåret til Lyons beste spiller.
  • Sesongen 2016/17 endte på nytt med seier i toppserien for Lyon, der Hegerberg scoret 20 mål.
  • Hennes scoring i Mesterligafinalen 2017/18 gjorde at hun ble den første kvinnelige spilleren i Mesterligahistorien til å score 15 mål i én sesong. Disse fakta underbygger at Ada Hegerberg er verdens beste spiller, samtidig er hun verdens beste «notoriske målscorer» - etter min påstand helt klart på høyde med Ronaldo og Messi. Her kan du se noen av Adas mest spektakulere scoringer i 2018. Trykk bildet eller link


Ada ny OKVERDENS BESTE: "notoriske" målscorer Ada Hegerberg. Bilde: Skjermdump Soccer Lovers 

• Se video: YouTube Women Soccer Lovers Ada Hegerberg 2018

Øvrige «notoriske» norske spillere

Til slutt ønsker jeg å fremheve at det er flere «notoriske» norske kvinnelige toppscorere nemlig  Guro Reiten fra Sunndalsøra. Hun har fylt fotballskoene som Toppseriens beste spiller i flere år.  Hun er kåret til det i 2016 og 2017, som LSK-spiller. Samtidig ble hun kåret, og fikk tre glasskuler  for «Årets scoring», «Årets toppscorer» og «Årets spiller».  Guro Reiten har gjentatt prestasjonen å være Toppseriens toppscorer to år på rad, 2017 med 18 mål, 2018 med 21 måI. I dag spiller Reiten for Chelsea og er for øyeblikket inne på topp 5-lista med flest scoringer i FA Women´s Super Leauge.

Av andre «notoriske» målscorer, det vil si spillere som har blitt  toppscoerer i  flere sesonger finner vi:
Isabell Lehn Herlovsen 3 ganger, Elise Thorsnes 2, Guro Reiten 2,  Lise Klaveness 1. Lise er mestscorende i én sesong med fantastike 38 mål, det er en utrolig målrate på 2,44.

Toppscorere Toppserien fra 2007-2018 (altomfotball.no, startet fra 2007)

Toppscorere Toppserien OKTOPPSCORERE: Statistikken viser en målrate som rager høyt over de mannlige toppscorere  vi har vist tidligere. Bilde fra altomfotball.no

 • Les ogpå på nettavisen.no: Ny norsk scoringsrekord

 

-- annonse --