-- annonse --
Trenerutvikling
FOR DYRT: Trenerutdanningen er for dyr, mener NFT-leder Elin Nicolaisen. Foto: IVAR THORESEN

Den siste som er kommet på banen i denne saken er Solveig Gulbrandsen som kommer med følgende kommentar til VG Sporten.

Bedre tilretteleggelse av NFF

- Hvis man har et ønske om flere kvinnelige trenere i fotballen, så må man legge bedre til rette. Det er ikke så mange som vil ta topptrenerutdannelsen, men det er viktig at ikke økonomien skal være til hinder for de som ønsker det sier Gulbrandsen til VG Sporten.

Fakta er at et av trinnene man må ha er UEFA B-lisenskurset koster ca. 24 000.
Etter det må man igjennom UEFA -  A lisenskurset som er kravet for å være trener i Toppserien kvinner  og da er sluttsummen rundt  77 000 kroner.

For Solveig Gulbrandsen som allerede har UEFA B-lisens er det uaktuelt å ta A-lissens kurset på grunn av dette er for dyrt.

De aller fleste  herre trenere som søker UEFA B-lisens  får kursavgiften dekt av sine respektive klubber. Dette ordnes som en del av kontrakten, det samme gjelder for de som kommer inn på A-lisensen, det er et fåtall som har råd til å betale alt dette selv.

Klubbene har ikke råd

Elin Nicolaisen(NFT) ønsker å ta tak i dette og ser det som et problem at kun tre kvinnelige hovedtrenere  i  Toppserien  i 2016. Hun mener også at det er for dyrt og at dette hindrer
kvinner å ta trenerutdanning.

- Ofte hører man at det er motivasjon og lyst det står på, men det stemmer absolutt ikke. Jentene vil bli trenere, men de har ikke råd. Klubben støtter dem ikke nok økonomisk. NFF burde satt mye mer penger for at kvinnelige trener skulle fått utdannet seg, fastslår hun til VG Sporten

Solveig Gulbrandsen avviser at det skjer noen forskjellsbehandling.

- Det er mer penger i herrefotballen og det er flere som har lyst til å bli trener på toppnivå. I herrefotballen er det å være trener en fulltidsjobb. Det er tilfellet bare i noe klubber i Toppserien, sier Gulbrandsen til VG Sporten.

Du kan lsese mere om denne saken på VG Sport

-- annonse --