-- annonse --
Trenerutvikling
VEILEDERE: Kursveiledere fra hele Norge var samlet til kick-off for den nye Grasrottreneren i Oslo sist helg. Foto: THOMAS BREKKE SÆTEREN/FOTBALL.NO
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Ambassadør Ole Gunnar Solskjær var tilstede og ledet en treningsøkt for barn på Årvoll da startskuddet gikk for Norges Fotballforbund og Norsk Tippings nye samarbeid Grasrottreneren.
  Grasrottreneren er et samarbeid om trenerutvikling for å heve kompetansen og statusen for treneren i barne- og ungdomsfotballen, og skal tilpasse slik at enda flere kan ta trenerutdanning.

Kick-off for revidert kurs

– Dette er et kick-off for det reviderte trenerkurset. Her samles alle veilederne i alle kretsene for å gjennomgå innholdet i trenerkurset og hvilke retningslinjer vi skal jobbe ut fra i barne- og ungdomsfotballen. Denne samlingen har vi hvert år og her får veilederne faglig påfyll og deltar på praksisøkter på feltet. Her får de mulighet til å sparre, diskutere og reflektere sammen med kolleger fra de andre kretsene, sier seksjonsleder for trenerutdanningen i NFF, Dan Eggen, til fotball.no.

Bedre kompetanse

Eggen mener samarbeidet med Norsk Tipping om Grasrottreneren er essensielt.
  – De legger ned en stor innsats når det gjelder profilering, markedsføring og kommunikasjon. Det gjør at vi kan nå ut til enda flere. I tillegg blir prestisjen og kompetansen hevet. Med et bedre og mer effektivt utdanningsløp kan vi få flere trenere.

Veilederne utvikles

En viktig del av revitaliseringen av C-lisenskurset er også en videreutvikling av veilederkorpset.
  – Trenerutvikling er spillerutvikling. Vi skal legge til rett for at så mange som mulig spiller fotball så lenge som mulig gjennom trivsel og utfordringer på banen. Men det vil også legge grunnlaget for at vi får gode spillere på sikt på sone-, krets- og landslag, sier Dan Eggen videre til fotball.no og påpeker:
  – Vi holder på med å utvikle veilederrollen nå. Der er vi ganske tidlig ute, de har ikke kommet så langt i den prosessen i andre land i Europa heller. UEFA er i ferd med å utvikle sin modell nå, men den vil ikke være klar på noen år. Vi vil ha en veileder som hjelper treneren og lagene på de forskjellige årstrinnene med å følge en årsplan og ha en god aktivitet. Det er veldig viktig. Magnus Johansson har jobbet med dette i Hordaland en stund der han utdanner trenere i klubbene som jobber videre som veiledere for de andre trenerne i sin klubb, forteller Dan Eggen.

• Les også: Grasrottreneren lansert – et løft for trenere i barne- og ungdomsfotball
• Les hele artikkelen på fotball.no

-- annonse --