-- annonse --
Trenerutvikling
SATSER STORT: Manchester Uniteds akademi-manager Nick Cox forteller om en storstilt satsing på utvikling av unge spillere i nærområdet, gjennom et samarbeid med lokale skoler og grasrotklubber. Foto: Ash Donelon/manutd.com
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Akademi-manager Nick Cox forteller at tanken er at programmet skal bygge bru mellom det arbeidet som gjøres ved skoler og i grasrotklubber i Greater Manchester og Manchester Uniteds eget eliteakademi på Carrington.
  Målgruppa er spillere i alderen 9-14 år.

20 000 spillere

I løpet av de kommende tre åra har klubben intensjoner om å engasjere flere enn 20 000 spillere gjennom prosjektet, som vil drives av staben som i dag jobber med «Football in the Community», pluss seks nye trenere. 
  Manchester United vil fortsatt drive sine 29 utviklingssentre, der spillerne kommer inn som 9-åringer. Men gjennom det nye programmet ønsker klubben å nå fram til enda flere, og identifisere flere talenter som kan ta del i det mer strukturerte utviklingsarbeidet ved akademiet. 

Tre hovedområder

Talentprogrammet retter satsingen mot tre hovedområder:

  • Skoleaktivitet: Rundt 1 300 skoler i Greater Manchester vil bli tilbudt deltakelse i en Manchester United-turnering eller fotballfestival i ulike formater.
  • Grasrotklubber og -trenere: Manchester United har en intensjon om å være mer proaktive og styrke forholdet til grasrotklubber i Manchester og områdene rundt. Målet er å minske avstanden mellom grasrota og toppfotballen. Minst 300 grasrot-lag vil hvert år bli invitert til turneringer og fotballfestivaler som organiseres gjennom utviklingsprogrammet. Minst 50 av klubbene vil få «hjemmebesøk» fra Manchester United, mens minst 500 grasrottrenere vil delta på Manchester Uniteds wokshop for trenere hvert år.
  • 44 uker i året vil Manchester United tilbud et spesifikt utviklingsprogram på sitt AON Training Complex (Carrington) for spillere i alderen 9-14 år som de har definert som spesielt talentfulle. Dette kommer i tillegg til den aktiviteten spillerne allerede gjør på sine skoler og i grasrotklubbene.

Tilstedeværelse og aktivitet

– Å involvere og engasjere seg i en kjerne av lokale talenter er grunnleggende for alt vi gjør på akademiet, sier akademi-manager Nick Cox til Training Ground Guru og legger til at tilstedeværelse og tilbud om aktivitet i lokalsamfunnet i Manchester og området rundt er avgjørende for å få det til. 
  – Det nye talentutviklingsprogrammet det mulig for oss å øke antallet skoler, grasrotklubber og lokalsamfunn som vi samarbeider med, over hele Manchester og Nordvest-England radikalt, slik at vi kan skape et bredere trenernettverk med bedre eksponeringsmuligheter for lokale talenter, sier Cox. 

Åpner nye muligheter

– Like mye som å identifisere talenter, er målet vårt å gi unge spillere med et lidenskapelig forhold til fotball, en mulighet til å få en erfaring med Manchester United. Vi ønsker å styrke spillernes kjærlighet til fotball og gi dem nye muligheter til å fortsette og spille, sier Cox videre.
  – Vi er fullt klar over vårt ansvar for å bidra til den lokale fotballutviklingen gjennom å dele ressurser og kunnskap. I løpet av disse tre åra har vi et mål om å inkludere over 20 000 barn, både gutter og jenter, gjennom en lang rekke positive aktiviteter via skoler og grasrotklubber, understreker Cox.

-- annonse --