-- annonse --
Trenerutvikling
NY DIMENSJON: Korona har gitt trenerjobben en ny dimensjon, skriver NFFs Øyvind Larsen. Foto: Ivar Thoresen
Øyvind Larsen
Øyvind Larsen
Fagutvikler spiller- og trenerutvikling NFF

952 41 127

Koronatider. Tungt for spiller og trener? Selvsagt savner vi susende taklinger, dueller, og seire. Tap savner vi ikke. Men jammen har jeg fått en ny dimensjon inn i trenerrollen. Jeg er med fire spillere «hele tida». Fire ganger i uka. Aldri har jeg vært med på en sånn lang spillesamtale. Og så er den live. Hele tia. Ikke utafforr treninga. Ikke på klubbhuset, men på feltet. Jeg er formelig med hvert spark, hver progresjon og hver framgang. Jeg er der alen for alen. «Samtalen» har vart i over tre uker. I ramma vi elsker; fotballspillet. 

Jeg merker spillerne trives. De blir sett. De får til bakemeldinger. De får framgang. De får skryt. De får nye oppgaver. De er på. Sikkert like mye fordi dette er nær den eneste sosiale arenaen de har, nå om dagen. Ikke sikker heller. Spillerne mine er i spillet. De er i ett med spillet. Og så ler vi mye. Masse. 

Og - det er ikke sånn at jeg ønsker mer enn gutta. Det er ikke sånn: "nå må dere følge med, skjerp dere". Det er ikke jeg som svir, mens jernet er varmt. Det er dem.  Ingen av oss har lyst å gå hjem.

Så har vi mye plass. Vi får holde på i ro og fred. Vi har et fast hjørne. Det er vårt. Vi er vi. 

Og det ser ut som det har varig virkning: ser dem på banen – innimellom treningene åsså. Traff pinadø åsså en gjeng på skauen. 

Dette er det beste jeg har fått ut av korona´n. Trur gutta er enig. Hadde jeg vært ung igjen og noen gang begynt på et akademi – så skulle det vært på Koronaakademiet! 

-- annonse --