-- annonse --
Trenerutvikling
GIR SEG ETTER SJU ÅR: Monica Knudsen forlater LSK Kvinner etter sesongen for å begynne i seksjonen for trenerutdanning i Norges Fotballforbund FOTO: Morten Olsen DIGITALSPORT

- Vi har vår tradisjonelle trenerutdanning der hun vil bidra, men spesielt våre nye tilbud NFF Grasrottreneren og Spillerutvikling B vil være i fokus. Det er spennende tider med spiller- og trenerutvikling, og vi har også et utviklingsforum der vil hun spille en viktig rolle. Monica har lang erfaring som spiller og trener på vårt øverste nivå og har hatt stor suksess.

Monica Knudsen skal være ansvarlig for LSK-Kvinner ut sesongen, før hennes assistent Hege Riise tar over. Knudsen innrømmer i ett intervju med Romerike Blad at høsten i fjor, hvor det ble usikkerhet rundt hennes engasjement som hovedtrener i klubben, kan ha hatt noe med beslutningen å gjøre.

– Jeg ville ikke ha en slik situasjon igjen. Derfor har jeg vært mye mer på for å få klarhet i hvordan 2017 blir. Men da dette tilbudet kom, ble det et naturlig valg å ta, sier 41-åringen.

Stor suksess

LSK Kvinner-trener Monica Knudsen har opplevd stor suksess både som spiller og trener, blant annet serie- og cupmesterskap og OL-gull som spiller. Hun har spilt 87 landskamper for Norge og har flere serie- og cupmesterskap som trener for LSK Kvinner. De to siste årene har hun ledet laget til The Double.

Norsk Fotballtrenerforening har også kåret Monica Knudsen til «Årets trener» på kvinnesiden både i 2012 og 2014. Ingen annen trener har vunnet prisen ved to anledninger. Hun er også tidligere kåret som «Årets Unge trener» da hun var assistenttrener i Team Strømmen i 2008.

NFF Grasrottreneren

Monica Knudsen starter opp i jobben 1.januar 2017 og hun skal jobbe i en 60 prosent stilling. Oppgaver vil være innhold, planlegging og gjennomføring av tiltak i forbindelse med NFF Grasrottreneren og øvrige utdanningstilbud i NFFs trenerutdanning.

- At hun kommer rett fra toppfotballen til denne jobben er veldig bra. Det blir en garantist for at vi klarer å være praksisnære. Som person er Monica åpen, ydmyk og utadvendt og vi gleder oss til hun begynner, forteller Eggen til fotball.no.

Eggen forteller videre at NFF Grasrottreneren skal bidra til å få flere utdannede trenere og heve kompetansen.

- Det er et klart mål for oss, og vi har ting å hente på dette området. Det blir viktig. Vi skal øke kvaliteten på alt vi gjør, noe som også sørger for bedre spillerutvikling. Jeg har vært trener i mange år, så håper jeg kan bidra med erfaringen min, legger Monica Knudsen til.

Som selv også er under utdanning dette og neste år. Hun er nå deltaker på UEFA PRO-lisens, som er det høyeste utdanningsnivået for trenere.

-- annonse --