-- annonse --
Trenerutvikling
NYTT KULL: Olympiatoppen skal i gang med et nytt kull unge, ambisiøse trenere gjennom sitt prosjekt Trenerløftet. Søknadsfrist er 27. juni. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Olympiatoppens må med Trenerløftet er å videreutvikle kompetansen til unge, talentfulle trenere som trener unge, talentfulle utøvere. Gjennom 18 måneder får deltakerne støtte av en veileder fra Olympiatoppen, der veiledningen i stor grad vil foregå under trening og konkurranser.
  Sparebankstiftelsen DNB ga tidligere i år en gav til Olympiatoppen og Trenerløftet på 14,5 millioner kroner. Noe som gjør det mulig å gå videre med prosjektet, og at at deltakelsen er kostnadsfri for deltakerne.

Gode erfaringer

– Erfaringene fra de to første kullene i Trenerløftet har vært veldig positive, og vi gleder oss til å få inn tre nye kull i programmet, sier John Anders Bjørkøy, leder for trenerutvikling ved Olympiatoppen og prosjektleder for Trenerløftet til Olympiatoppen.no.

I løpet av de to første kullene har prosjektet jobbet med 135 trenere i ulike idretter. Ifølge prosjektlederen har de lært mye om hvordan samspillet med trener og veileder fungerer, og hvordan de kan legge enda bedre til rette for positiv læring og utvikling for treneren. Prosjektet har vært bygget på systematisk og strukturert veiledning, der veilederne har vært tett på trenerne.
  – Den tette oppfølgingen har gitt veldig lovende resultater så langt. Nå får vi brukt alt vi har lært inn mot det neste kullet av Trenerløftet, for å treffe enda bedre, og utgjøre en enda større forskjell sammen med trenerne, sier Bjørkøy.

Bygger nettverk

I tillegg til veiledning består Trenerløftet av samlinger med andre trenere i hver enkelt region. 
  – Vi har sett hvor stor rolle nettverket av likesinnede har spilt for de tidligere deltakerne, i tillegg til støttespilleren de får i veilederen sin. Gjennom samlingene får de mulighet til å diskutere ulike situasjoner eller utfordringer de står i, samt utveksle erfaringer. Det er gull verdt, sier Bjørkøy.

-- annonse --