-- annonse --
Trenerutvikling
DIGITALT: Smia er et digitalt trenerforum rettet mot de beste klubbene i NFF Hålogaland. Foto: NFF Hålogaland
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

NFF Hålogaland beskriver prosjektet på sin hjemmeside:
  «Hålogaland fotballkrets og Sparebanke1 Nord-Norge ønsker å bidra til kompetansepåfyll til våre beste lag, høyest i divisjonssystemet. Vi ønsker å spille en rolle. Gjennom Smia vil vi lage en effektiv og meningsfull set-up for trener- og lagsutvikling. Og vi har en klar ambisjon om å ta poeng med Smia.

Smia er for trenere i kretsen som virker på vårt høyeste nivå. For oss er det pr i dag 1. divisjon kvinner med Medkila IL og med 3.divisjonsklubbene Mjølner FK, Melbo IL og Skånland OIF.  

  • Vi ønsker å være med på å utvikle, inspirere og ta poeng.
  • Vi skal utvikle vår praksis på feltet. I trening og kamp.
  • Vil være med på opprykkene og unngå nedrykkene.
  • Vi vil lage en arena der vi deler av hverandres skattekister.

Vår intensjon er å rette fokus mot områder som kan avgjøre fotballkamper.»

Eksklusivt tilbud

Fotballkretsen har valgt å gjøre tilbudet eksklusivt for noen få, for å bygge samhandlingsklima og dra seg til neste nivå.
  – Vi ønsker å være på skuddhold av toppnivå, tilegne referanser og forståelse gjennom gjesteforelesere og egen erfaring. Vi skal ha faginnlegg på høyt nivå, behandle i dybden og være smal, diskutere, sette det inn i trening og vi skal kunne starte nå. I dag. Ta poeng til helga, skriver kretsen på hjemmesiden.

Fotballkretsen kan også dele ut Wild Card til trenere og personer som kan berike den spesielle seansen vi skal ha akkurat der og da, og det kan være ulike personer fra gang til gang.

Samlinger på Teams

Smia-samlingene gjennomføres som digitale samlinger via Teams.
  Første samling var i juli med narvikværing Rune Skarsfjord – nå ansatt i Norsk Toppfotball – som gjesteforeleser. Faginnlegget til Rune het «Spillet bak ballen» og som tittelen hinter om handlet det om å organisere laget bak ballen – når en selv er i angrep og har ballen.
  I starten av september var Nils Lexerød innlegger. Nils var invitert fordi han har en systematisk og grundig tilnærming til sitt virke. Han holder høyt nivå på flere felt som fotballtreneren må være god på. Nils snakket om og viste videoklipp/animasjoner om temaet kampledelse. Han var innom mange svært interessante poenger underveis i innlegget. Blant annet hvordan han systematisk og på trening jobbet med spillerne for å lære seg å forstå mekanismene bak å endre et kampbilde.
  På den tredje samlingen kommer Åsmund Bjørkan, Sportssjef i Bodø/Glimt, for å dele deres innerste hemmeligheter. Han skal blant annet snakke om «7 spillere i scorebox og om maksimal utnyttelse av trenerteamet».

-- annonse --