-- annonse --
Trenerutvikling
VIKTIG KURS: Trenerveilederen har en viktig rolle i klubben. Her fra et trenerveilederkurs i regi NFF Trøndelag. Foto: Tor Asle Kleveland/NFF Trøndelag
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Den viktigste rollen i framtids klubbarbeid, har NFF selv kalt trenerveilederrollen.
  NFF Hordaland var blant de aller første som satte trenerveilederutdanningen i system, og kretsen har i løpet av åtte sesonger utdannet 96 trenerveiledere. Nå lyser de, i likhet med flere andre fotballkretser over hele landet, ut nytt trenerveilederkurs.

Trenerveilederen – eller trenernes trener – er det beste verktøyet for å utvikle trenere i klubb og krets, skriver NFF og stiller følgende spørsmål til henholdsvis kubber og trenere:

Finnes denne personen i din klubb?

  • Den som motiverer barne- og/eller ungdomstreneren?
  • Den som SER alle trenerne og gi dem støtte og veiledning?
  • Den som utvikler kompetanse hos klubbens trenere?
  • Den som involverer alle i utvikling av klubben?
  • Den som bidrar til å skape et godt trenermiljø innad i klubben?

Hvis ikke din klubb har denne rollen, anbefaler vi din klubb til å søke. Det kan være en som dere ønsker skal bygge kompetanse og trivsel i deres klubb. 

  • Er du Trenerveilederen som ønsker gå i front for at trenere i klubben, skal stå sterkere på kompetanse?
  • Er du Trenerveilederen som ser alle, og gir de et råd/tips på utvikling?
  • Er du Trenerveilederen som tar med alle på utvikling av treningsinnhold, kurs med mer?

Emil Halvorsen, trener for J17-laget til Sarpsborg 08 og tidligere trenerveileder og lagstrener i Notodden er en av mange som har gått trenerveilederkurset. Han sier til NFF Østfolds hjemmeside dette om kurset:
  – For min del ga det meg kunnskapen til å gjennomføre arbeidet mitt som trenerveileder i Notodden FK, helt frem til koronaen kom. Det ga meg en trygghet i rollen min. Kurset passer for alle som har et ønske om å videreutvikle seg innenfor trenerrollen. Det å kunne se på selve trenerrollen fra ulike vinkler opplever jeg som positivt. Det ligger litt i ordet også, men vil absolutt anbefale dette til trenere som har et ønske om å jobbe som trenerveileder på sikt også.

  • Les mer om mulighetene og søknadsfrister i din krets på kretsens side på fotball.no
-- annonse --