-- annonse --
Trenerutvikling
ØNSKER FLERE: Monica Knudsen og Hege Riise er to av ganske få kvinnelige topptrenere i norsk fotball. Nå setter NFF i gang et prosjekt for å få enda flere. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Grunnen til at vi gjør det er for å heve kompetansenivået i norsk fotball og utjevne misfordelingen mellom kvinnelige og mannlige trenere. Det er flere grunner til det, men dette er et tiltak for å få den kvinnelige delen opp. Kvinnelige trenere har masse å tilføre norsk fotball og forhåpentligvis får vi nå flere kompetente trenere. Vi har noen av dem, men trenger flere. Da vil vi også få en større gruppe kvinnelige trenere som er aktuelle for toppjobber, sier fagansvarlig Dag Riisnæs i NFF til fotball.no.

Skreddersys

Riisnæs forteller videre at opplegget blir individuelt tilpasset hver enkelt deltaker i prosjektet ut fra hvor hun er og hvor langt hun er i utdanningen.
  – Det blir oppfølging i klubbene. Hver trener får sin veileder, der det blir sparring og refleksjon på hva man gjør i sin klubb, forteller han til fotball.no.
  NFF ser for seg at prosjektet skal ha et opplegg som går over en periode på to-fire år, og alle kostnader dekkes av Fotballforbundet.

Oppstart i høst

Prosjektet lyses nå ut med søknadsfrist 15. juni, uttak ca. 1. juli og oppstart i høst for de som blir tatt ut.
  For å søke kreves UEFA B-, UEFA A- eller UEFA Pro-lisens. Samtidig må søkerne være aktive som trener i dag og ha ambisjoner om å jobbe som hovedtrener på høyest mulig nivå.

-- annonse --