Podkasten Fotballtreneren

FOTBALLTRENEREN er podkasten for fotballtrenere – av fotballtrenere. Og kan forhåpentligvis bli et selvsagt valg for alle fotballtrenere som ønsker å lære mer om rollen, faget og forhold som er av interesse for trenere på alle nivåer. Podkasten produseres av Norsk Fotballtrenerforening i samarbeid med Norsk Tipping, en av NFTs samarbeidspartnere.

Det finnes allerede en rekke podkaster om fotball tilgjengelig. Der det snakkes om fotballtrenere og hva trenere gjør, hvordan de tenker og hvordan de opptrer. Ikke like ofte med erfarne fagfolk som deltakere og bidragsytere. Det er dette «vinduet» NFT har lyst til å åpne med sin egen podkast FOTBALLTRENEREN.
  – Vi vil løfte fram stemmene til ekte og autentiske fotballtrenere med solid fartstid og lang bransjeerfaring, sier daglig leder Teddy Moen i NFT.
  Alle podkastene vil være en samtale mellom Moen og en eller flere trenere, hver episode med en varighet på 45-60 minutter. 
I 2021 ble det produsert fire episoder av podkasten FOTBALLTRENEREN. Flere kommer i 2022

Episode 1: Hvorfor fotballtrener? Med Lars Bohinen og Nils Johan Semb

Hva var det som lokket disse til trenervirket? Hvordan må en tenke om man ønsker å gå trenerveien? Hvilke råd vil de gi andre trenere? I en samtale deler de egne erfaringer fra trenerrollen, og forteller om hvorfor motgang og usikkerhet er en del av hverdagen. Sammen med nysgjerrighet og pågangsmot, er det forutsetningen for å lykkes – om man er trener på grasrota eller i toppfotballen. 

Episode 2: Forstår trenere godt nok spillets utvikling? Med Dag Opjordsmoen og Per Joar Hansen

I episode nummer to av podkasten FOTBALLTRENEREN diskuteres fotballspillets utviklingstrekk . Gjestene poengterer viktigheten av at fotballtrenere lærer og forstår de ulike siden av spillet. Et komplekst spill hvor akkumulering av kunnskap iverksatt av innovative fotballtrenere gjennom fotballhistorien, har skapt god praksis.  

Episode 3: Unge og ambisiøse fotballtrenere. Med Thomas Broch Brantsæter og Jonas Munkvold

I episode nummer tre av podkasten FOTBALLTRENEREN møter vi to unge og ambisiøse trenere – Thomas Broch Brantsæter (27) og Jonas Munkvold (26) . Begge arbeider som profesjonelle fotballtrenere i utlandet – henholdsvis i FC Midtjylland og Nottingham Forest. Hva var det som gjorde at de har valgte å gå trenerveien, utdanne seg i England og legge egen fotballkarriere på hylla.   Hvordan ser hverdagen ut, hvor henter de kunnskap, hvem inspirerer dem og hvordan ser de på bransjen? 

Episode 4: Utenlandsk fotballtrener i Norge. Med Jonathan Ill og Marijo Jović

 I fjerde episode av podkasten FOTBALLTRENEREN  møter vi to utenlandske trenere – Jonathan Hill og Marijo Jović. Begge har arbeidet i norsk fotball over flere år og deler sine erfaringer som utenlandsk trener i et nytt land. Hvor de også gir råd til hva klubber må tenke på når de skal engasjere fotballtrenere fra andre land og kulturer. 
Hvorfor kom de til Norge, og hva er det med norsk fotball som skiller seg fra deres egne erfaringer i engelsk og kroatisk fotball? Hvordan har de funnet seg til rette, og hvordan løser de “kodene” for å være trener i Norge? Hvor henter de kunnskap, hvem inspirerer dem, og hvordan ser de på bransjen de er en del av?