-- annonse --
Nyheter
BIOGRAFI: Alfred Fidjestøl har skrevet «Mine kampen. Biografien om Drillo». Foto: NTB scanpix/Gyldendal
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

Gyldendal forlag skriver følgende om boka i forbindelse med lanseringen:

«Endelig kommer biografien om Egil Drillo Olsens enestående spiller- og trenerkarriere, om oppveksten i et radikalt arbeiderklassemiljø i Fredrikstad og om hvordan han med sine uendelige dribleraid skulle bli en av de mest markante spillerne i sin generasjon.

Etter karrieren ble han fotballforskeren og fagmannen som trente lag i lavere divisjoner, før han litt tilfeldig overtok det norske landslaget som vikartrener i 1990. Han overtok et av de dårligste landslagene i Europa og førte det til to VM-sluttspill og en andreplass på FIFA-rankingen. Han vant kamper mot de beste lagene i verden, men måtte likevel stadig ta omkamper om egen fotballfilosofi. Dette er en bok om Egils kamper. På og utenfor banen.

Fortellingen om Egil Drillo Olsen er også en historie om Norge, om utviklingen fra Samholds-Norge til Olje-Norge, fra amatørfotball til storkapitalisme. Det er et portrett av en mann som har forandret seg mindre enn omgivelsene. En mann som alltid har hatt pælene godt plantet i jorda, mer bekymret for markedsliberalismens frammarsj i Europa enn Rune Bratseths skadde kne.»

Ingen biografi uten noen litt oppsiktsvekkende opplysninger. Sånn er det også i denne boka, der Drillo blant annet forteller historien om sin «ukjente sønn». Han hevder i boka også at Nils Arne Eggen i sin tid fikk en landslagstrenerjobb som en vennetjeneste. Les mer om det på NRKs nettsider

  • Fotballtreneren kommer tilbake med omtale av boka
-- annonse --