-- annonse --
Nyheter
PÅ LUFTA: Åge Hareide er på lufta med egen podkast, i samspill med sønnen Bendik. Foto: NTB scanpix
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

Podkasten vil fremover presentere tema som talentutvikling, hvordan ta over et lag, det mentale spillet, hvordan få enere til å fungere og mange flere som handler om å stå i teknisk sone.

De første to episodene er:

Etter proffkarrieren i England kom Åge tilbake til Molde FK som spillende trener. Her får du høre hvem som har inspirert ham til å gå trenerveien, hvordan han bygget opp et offensivt MFK-lag med Ole Gunnar Solskjær i spissen og hvordan han tok svensk fotball med storm i -98 og -99 med offensivt 4-3-3 system i Helsingborg. Du får også innblikk i avskjeden med Brøndby seks runder før slutt, da han valgte å forlate klubben for at de ikke skulle miste mesterskapet på målstreken.

I denne episoden får du høre hvordan det var å ta over etter sin mentor Nils Arne Eggen i Rosenborg. Arven skulle videreføres. De feide over all motstand i Tippeligaen og hentet hjem kongepokalen på Ullevaal på høsten. Så kom Norge på banen og satte Åge i en umulig situasjon. Hør hvordan han opplevede sirkuset som fulgte etter avskjeden i Rosenborg og tiden som norsk landslagssjef. Det ble sju uår uten titler og et mislykket opphold i Viking. Han var avskiltet som trener i Norge.

Utover sommen vil ytterligere to episoder bli laget, hvor inngangen til Åge Hareide sitt trenervirke vil bli brettet ut. Derfra vil Åge sammen med sin sønn Bendik ta opp en rekke temaer i podkasten som vil være av interesse for trenere på alle nivåer. Her vil man få direkte innsikt i mye av det som røer seg inne i hodet på en fullblods fotballtrener. Mye av tankene, bekymringene, analysene og strategiene som preger en suksessrik fotballtrener.

Ambisjonen er også å få på plass en mulighet for at trenere kan stille spørsmål samt kommentere innholdet i podkastene via instagram-kontoen «Teknisk Sone». For siste oppdateringer om podkast og tema, gå inn å følg denne kontoen. 

-- annonse --