-- annonse --
Nyheter
KVINNETRENER: Hege Riise fikk NFTs pris som Årets trener kvinner av hedersmann Einar Sigmundstad under åpningen av Cupfinaleseminaret fredag. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

CFS2018Logo• I begrunnelsen heter det:
Årets trener på kvinnesiden har en lang og begivenhetsrik karriere bak seg i fotballen. I både inn- og utland. Både som spiller og trener. 
  Ingen andre spillere – uansett kjønn – har spilte flere A-landskamper for Norge. Mellom 1990 og 2004 spilte hun 188 landskamper for Norges kvinnelandslag og scoret 58 mål.

I en spillerkarriere på toppnivå som varte fra 1989 til 2006 representerte Årets trener på kvinnesiden flere norske toppklubber, og spilte også to år som proff i USA og to år i Japan.
  Hun gikk deretter rett fra spiller- til trenerkarriere og har foruten engasjement i Team Strømmen og LSK Kvinner vært assistenttrener for USAs sitt kvinnelandslag i perioden 2009-2011.

Som spiller har hun vunnet både VM-gull i 1995 og OL-gull i 2000 for Norge, som trener kan hun vise til sølv i VM som assistenttrener for USA.
  Hun er kåret til Norges beste kvinnelige fotballspiller gjennom tidene, og etter å ha vært sportssjef og assistenttrener i LSK kvinner siden 2011, tok hun laget til seriegull i 2017 – i sin første sesong som hovedtrener. Den bedriften ble gjentatt i 2018 i suveren stil. LSK Kvinner ble seriemester med 13 poengs margin, etter å ha tapt bare en seriekamp i løpet av sesongen. 

Hege Riise har satt sterkt preg på norsk kvinnefotball som spiller og trener gjennom nesten 30 år. I 2018 har hun ledet LSK kvinner til seriegull, tatt laget til Cupfinalen og i tillegg greid bragden med å kvalifisere LSK Kvinner til kvartfinalen i kvinnenes Champions League.
  Med det er hun udiskutabelt en verdig vinner av prisen «Årets trener kvinner 2018».

• I statuttene for å bli kåret som årets trener på kvinnesiden i Norsk Fotballtrenerforening heter det blant annet:
Prisen Årets trener kvinner tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle lag og enkeltspillere innenfor Norsk kvinnefotball.
  Årets trener må være medlem av Norsk Fotballtrenerforening.

Norsk Fotballtrenerforening kåret samtidig Ranheims Svein Maalen til årets trener på herresiden, Eirik Kjønø fra Grorud ble kåret til årets unge trener, mens Jon Georg Rutledal fra Tornado Måløy og NFF Sogn og Fjordane ble kåret til årets trenerildsjel. 

-- annonse --