-- annonse --
Nyheter
ÅRETS TRENER: Svein Maalen fikk NFTs pris som Årets trener herrer av hedersmann Andreas Morisbak under åpningen av Cupfinaleseminaret fredag. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

CFS2018Logo• I begrunnelsen for kåringen heter det:
Årets trener på herresiden tar fotball på alvor. Blant annet tok han NFFs grasrottrenerkurs to ganger, fordi han var misfornøyd med egen prestasjon første gang.
  Han beskrives som svært strukturert. Ingen ting overlates til tilfeldighetene, og han har gode referanser fra toppfotballen.
  Årets trener har tatt imponerende og store steg både på det personlige plan og rundt ledelse de siste åra. Han er ekstremt dedikert og har en svært tydelig spillestil, og det høres på treningsfeltet om spillerne tar valg som avviker fra hvordan han vil at laget skal spille.
  Samtidig beskrives han som både lyttende og inkluderende. 

Han har jobbet med og sett toppfotball med analytiske øyne i snart 15 år, og har fått godt betalt for det som hovedtrener i Eliteserien denne sesongen.
  Veien dit har gått gjennom hele verdikjeden i norsk fotball. Allerede som 19-20-åring var han sportslig leder i en stor bydelsklubb og som trener for et lokalt guttelag ble gnisten for trenergjerningen tent i ung alder.
  I forbindelse med studier ble han headhuntet til Interplay av Jan Tunli, og med sin iboende interesse for analyse ble han sentral i utviklingen av Interplay. Faktisk så sentral at han etterhvert fikk etablert et eget Interplay-kontor på Heimdal, da han flyttet hjem fra Oslo. Der han satt og analyserte landskamper for NFF. 

Årets trener har også jobbet med analyse og motstanderkartlegging for Rosenborg, og har hatt treneransvar for både juniorlaget og RBK 2. Senere ble han sportslig leder for Kattem i Toppserien, før han selv ble hovedtrener for klubbens toppserielag.

  I 2013 ble han hentet til Ranheim av Trond Nordsteien, som assistenttrener. Fra høsten 2015 har han vært hovedtrener hos trønderne, og denne sesongen tatt Eliteserien med storm.

• I statuttene for å bli kåret som årets trener i Norsk Fotballtrenerforening heter det blant annet:
Prisen Årets trener herrer tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle lag og enkeltspillere innenfor Norsk Toppfotball.
  Årets trener må være medlem av Norsk Fotballtrenerforening.

Norsk Fotballtrenerforening kåret samtidig Hege Riise, LSK Kvinner, til årets trener på kvinnesiden, Eirik Kjønø fra Gorud ble kåret til årets unge trener, mens Jon Georg Rutledal fra Tornado Måløy og NFF Sogn og Fjordane ble kåret til årets trenerildsjel. 

-- annonse --