-- annonse --
Nyheter
ILDSJEL: Jon Georg Rutledal fikk NFTs pris som Årets trenerildsjel av æresmedlem Anders Fægri under åpningen av Cupfinaleseminaret fredag. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

CFS2018Logo• I begrunnelsen for kåringen heter det:
Årets trenerildsjel har hatt et langt virke i fotballens tjeneste som spiller, trener og leder.
  Parallelt med profesjonen som skolelærer har vedkommende vært trener, leder og tillitsvalgt for sin lokale klubb og krets i nærmere 40 år. I tillegg har han spilt over 500 kamper på A-laget i sin hjemkommune. 

Han er utdannet UEFA B-lisens trener og har virket som instruktør og trenerveileder. Siden oppstarten av Norsk Fotballtrenerforening har han vært medlem. Over mange år har han vært en aktiv medspiller for å skape et fruktbart trenerutviklingsmiljø i egen krets.
  Fotballtreneren har også vært mangeårig styremedlem og kretsleder (fortsatt nestleder), samtidig som han har trent fotballag. Og gjennom kretsen har en rekke trenere fått anledningen til å nyte godt av hans kunnskap og erfaring som instruktør og veileder. Han er nå en aktiv pensjonist, men bruker mye av tiden på fotball i klubb og krets.

Dette er en mann som har levd for fotballsporten i hele sitt liv. Med en sterk lidenskap for kraften i sporten. Mannen fremstår rolig og omtenksom, men er en tydeleg autoritet i kraft av sin erfaring og faglige dyktighet. 

• I statuttene for å bli kåret til årets trenerildsjel heter det blant annet:
Prisen ”Årets trenerildsjel” tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle gode utviklingsmiljøer for barn og ungdom i norsk fotball.

Norsk Fotballtrenerforening kåret samtidig Svein Maalen, Ranheim Toppfotball til årets trener herrer, Hege Riise, LSK Kvinner, til årets trener på kvinnesiden og Eirik Kjønø fra Gorud ble kåret til årets unge trener. 

 

-- annonse --