-- annonse --
Nyheter
UNGE TRENER: Eirik Kjønø fikk NFTs pris som Årets unge trener av hedersmann Sverre Dreier under åpningen av Cupfinaleseminaret fredag. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

CFS2018Logo• I begrunnelsen for kåringen heter det:
Til tross for sin unge alder (27 år), har årets unge trener allerede mange år bak seg i profesjonell fotball. Som 16-åring reiste han til skotsk fotball som lærling, kom tilbake til norsk fotball og spilte 2. divisjonsfotball i fire sesonger før han valgte seg en karrierevei som fotballtrener.
  På veien har han skaffet seg en bachelorgrad i trening, coaching og idrettspsykologi samt UEFA A-lisens. Parallelt har han tilegnet seg verdifull erfaring som sonelagstrener, ungdomstrener, analytiker, utviklingsansvarlig, rekruttlagstrener og assistent-trener. Før han denne sesongen tok over som hovedtrener i klubben hvor han har vært siden 2014.

Treneren har meget stor arbeidskapasitet, er nysgjerrig og lærevillig, ydmyk, systematisk og analytisk, og bidrar til glede og entusiasme rundt seg. Han har et klart bilde av helheten i spillet og har vist fremragende taktiske evner og lederskap.
  Han har gått i en god skole de siste fem årene, hvor han han er blitt testet og gitt utfordringer. Slik har han tilegnet seg unik bransjekunnskap. I miljøet har han påtatt seg en rekke oppgaver som trener, leder, administrator og spiller. Derfor var det også naturlig at han ble utnevnt som hovedtrener for klubbens A-lag i Post Nord-ligaen. 

Noen lett start på oppgaven ble det ikke. Fjorten av lagets spillere forsvant til andre klubber eller la opp etter 2017-sesongen. Kun sju av spillerne var igjen, men treneren løftet opp en gruppe med unge, lovende spillere fra egne rekker. I tillegg hadde han god oversikt over lovende 16-19-åringer i nærområdet, som ble hentet inn. Sammen med sitt trenerteam satte de sammen en homogen og «sulten» spillertropp med mål om å overleve i divisjonen. 
  Målet ble nådd med glans, og klubben var med i opprykksskampen om en plass i OBOS-ligaen helt frem til de siste serierundene.

Treneren er nå reengasjert av klubben ut 2020-sesongen. Til tross for at hans tjenester har vært ønsket i andre klubber, både i Eliteserien og OBOS-ligaen, har han et sterkt hjerte for  egen klubb. Han er opptatt av å bygge klubb, miljø og broer til andre miljøer i bydelen. Kompetansebygging, særpreg og stor arbeidskapasitet kjennetegner miljøet rundt han – noe som er klubbens konkurransefortrinn i kampen med andre klubber med større økonomiske ressurser og historie. 

Det er først denne sesongen treneren har fått anledningen til å være hovedtrener på heltid. Tidligere har han kombinert trenervirket med en prosjektstilling i Norsk Toppfotball-sport, analysearbeid for Norges Fotballforbund og som tiltaksleder i Norsk Fotballtrenerforening. 
  Treneren er en rollemodell og ett godt forbilde. Hans tørst etter kunnskap og arbeidskapasitet er forbilledlig. Alltid på jakt etter å suge til seg erfaring og detaljer i møtet med andre trenerkolleger. En som oppsøker kurs og seminarer for å lære og forstå.

• I statuttene for å bli kåret som årets trener i Norsk Fotballtrenerforening heter det blant annet:
Prisen Årets unge trener tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle lag og enkeltspillere innenfor området spillerutvikling og norsk breddefotball. 
  Årets unge trener skal være under 35 år. Årets unge trener må være medlem av Norsk Fotballtrenerforening.

Norsk Fotballtrenerforening kåret samtidig Svein Maalen, Rabnheim til årets trener på herresiden i norsk fotball, Hege Riise, LSK kvinner til årets trener på kvinnesiden og Jon Georg Rutledal fra Tornado Måløy og NFF Sogn og Fjordane ble kåret til årets trenerildsjel.

-- annonse --