-- annonse --
Nyheter
NY JOBB: Øyvind Iversen slutter i Norsk Toppfotball for å bli daglig leder i NFF Nordland. Foto: Ivar Thoresen
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

Heldigvis vil Øyvind fortsatt ha en meget sentral rolle i norsk fotball som daglig leder i NFF Nordland. Med dette vender han tilbake til sin egen krets, og vil kunne bringe mye av sin kompetanse tilbake til lokalfotballen.

Øyvind har vært en del av ryggraden i fagmiljøet i NTF-sport (tidligere Toppfotballsenteret) siden institusjonen ble etablert. Det er liten tvil om at hans avgang vil etterlate et stort tomrom  i Norsk Toppfotball.

Den betydningen fagmiljøet som tidligere Toppfotballsenteret (nå NTF-sport) har hatt for norsk fotballs framgang de siste årene , er uomtvistelig. Det er derfor bekymringsfullt å registrere at fremragende fagfolk som Iversen, Rolf Teigen, Geir Jordet og Aksel Bergo i tur og orden er blitt borte de siste årene. For norsk fotball er det dog viktig at de har inntatt nye roller i sporten, hvor deres kløkt og erfaring kan nyttiggjøres videre.

Sentral i utvikling av talent- og trenerutvikling

Øyvind har hatt ansvaret for nasjonale kampplattformer, stått sentralt i akademiklassifiseringen, ledet an i gjennomføringen av arrangement for toppklubbenes trenere (som La Manga-seminaret i Spania årlig) og en rekke referanseseminar i samarbeid med NFF. Han har vært tilrettelegger for Nasjonalt utviklingsforum, og ivaretatt en rekke andre administrative oppgaver. I rollen som  klubbrådgiver har han hatt ansvar for oppfølging av flere klubber.

I en ni måneders periode i 2018 var Øyvind også konstituert sportssjef i NTF. Han har også i alle år vært en god og konstruktiv samspiller i dialogen med Norges Fotballforbund og Norsk Fotballtrenerforening.

Nye scener

Norsk  Fotballtrenerforening ønsker Øyvind til lykke i hans nye stilling, og vet at han på ingen måte vil være tapt som pådriver og inspirator i en rekke andre fotballmiljøer. Hans bidrag inn mot det årlige Cupfinaleseminaret de senere år har vært fortreffelig. Hans samtale med den belgiske landslagssjefen Robert Martinez i 2019 var et øyeblikk i seminaret historie som vil bli husket av mange.

Øyvind sitt gode humør og kreativitet er noe vi gleder oss til å se på nye scener fremover.  Som medlem i Norsk Fotballtrenerforening har han lovet at han fortsatt vil dele sin kunnskap og erfaring på ulike arenaer i regi av foreningen.  

  • Les hans artikkel Flest mulig, tidligst mulig, best mulig fra Fotballtreneren nr. 4/2019.
  • Hør han i denne podkasten; Hva er status på spillerutviklingsarbeidet i norsk fotball? Hvilke steg er tatt og hva må bli bedre? Hvor godt er det sportslige samarbeidet mellom Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball ?

 

-- annonse --