-- annonse --
Nyheter
KRITISK: NFTs daglige leder Teddy Moen er skeptisk til Branns sparking av Kåre Ingebrigtsen. Foto: NTB
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– En trener vinner og taper ikke kamper alene. Han er avhengig av hjelp fra styret, administrasjonen og spillergruppen for å lykkes, understreker Moen og legger til:
  – Å ofre treneren er innimellom en riktig beslutning. Men når en klubb som Brann skifter trenere, spillere og stab så ofte som de siste årene, er det viktig med en god refleksjon i klubben om hvorfor dette skjer. Og hvordan det ville preget den sportslige utviklingen.

Teddy Moen synes det er trist at Brann velger å kvitte seg med Kåre Ingebrigtsen, under ett år etter at han ble ansatt for å bygge opp et «nytt» Brann-lag. 
  – Trist for Brann, og trist for norsk toppfotball, sier Moen og tenker ikke bare på Ingebrigtsen-saken, men også at forrige trener Lars Arne Nilsen måtte gå i fjor sommer, og at sportssjef Rune Soltvedt mistet sin jobb i vinter. Også tidligere assistenttrener Robert Hauge ble vurdert overflødig i løpet av de siste året.

– Det må være en klar oppfatning om hva en trener kan gjøre før han blir ansatt. Forventninger og ambisjoner må avstemmes med omgivelsene. Det synes jeg ikke styret og administrasjonen i Brann har gjort, sier Moen og understreker:
  – Brann må evaluere hva de har holdt på med de siste årene. Styret i klubben må se seg i speilet og finne ut av om de er de riktige til å lede klubben framover.

Overfor NTB sier styreleder i Brann, Birger Grevstad at alle i klubben skal gå i seg selv.
  – Alle evaluerer seg selv for å finne ut hva vi skal gjøre annerledes. Vi setter oss ikke bare ned og venter, sier Grevstad i etterkant av at Brann-styret valgte å avslutte Ingebrigtsens kontrakt.

-- annonse --