-- annonse --
Nyheter
BEDRE TIDER: Even Pellerud mener norsk fotball er på rett vei, men advarer mot å bli helt fornøyd. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Tidligere landslagssjef for kvinnelandslaget og fagsjef for kvinnefotball i NFF Even Pellerud skriver dette i et faginnlegg på fotball.no, med bakgrunn i landslagsresultatene for de siste seks årene.

Brannen er slukket og røyken har letta – eller...?

Før han går gjennom landslagsstatistikken for de siste seks åra, skriver Pellerud:
  – Kritikken over norsk landslagsfotball har haglet. Brannslukking fant sted og røyken lå tykk. Mange syntes at kritikken var riktig og berettiget, andre var ikke så enige i den. Nå som røyken har forsvunnet og finværet har overtatt så ser man klarere.
  – Derfor er det på tide å se på rene tall og objektive fakta, og la dem ligge der til allmenn beskuelse og vurdering. Det er en fair måte å gjøre det på. Det er jo sjelden at de som er i en «krigssone» er i stand til å vurdere innsatser og resultater i et videre perspektiv, skriver han på fotball.no.

Må ikke bli helt fornøyd

– Mye tyder vel på at vi er på rett vei, men vi skal aldri bli helt fornøyde. Alle ønsker at de neste årene skal gi enda bedre sluttprodukt. I et slikt perspektiv har våre toppklubber en viktig rolle. Desto bedre hverdag, jo bedre spillere sender vi ut i Europa og i verden.
  – Ingen tjener på arroganse når det går knirkefritt, og ingen tjener på overdreven underdanighet i dårlige tider, avslutter Even Pellerud.

-- annonse --