-- annonse --
Nyheter
SKUFFET, MEN STOLT: Lars Arne Nilsen er skuffet over at han måtte gå som Brann-trener, men er stolt av den jobben har gjort og er glad for den støtten han har fått av NFT i prosessen. NFTs daglige leder Teddy Moen (innfelt) er kritisk til klubbens avgjørelse. Foto: NTB scanpix og Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Han mener at Brann-ledelsen burde hatt mer tålmodighet med treneren og gitt ham bedre oppbacking. Å avslutte arbeidsforholdet til den som kanskje er tidenes beste Brann-trener, tror han fort kan slå tilbake på klubben. 
  – Treneren er ansatt med et resultatansvar, men det er en rekke faktorer i en fotballklubb en trener verken har innflytelse på eller kan påvirke. Elementer som definitivt påvirker hvorvidt man vinner flere fotballkamper enn man taper. Da blir det for enkelt å skylde på treneren, samt tro på at en ny trener automatisk vil få orden på tingenes tilstand. 

Skaper usikkerhet

Teddy Moen mener mandagen var en trist dag for norsk toppfotball, Sportsklubben Brann og Lars Arne Nilsen. 
  ­– Å igjen måtte se et medlem og en kollega måtte forlate jobben mot sin vilje, er et uttrykk for en klubb i ulage, mener Moen.
  – Trenerskifter skaper usikkerhet, tap av omdømme, store kostnader samt krav fra omgivelsene som ofte er på kollisjonskurs med hva klubbens ledelse kan etterleve. Konsekvensen er gjerne at prestasjonsnivået faller ytterligere, men først gjerne etter en liten «hurra»-periode, hvor forventingene senkes grunnet nye handlingsvalg og ny trener, fortsetter han.

Burde fått tillit

NFTs daglige leder mener videre at Brann-ledelsen, etter Lars Arne Nilsens fem sesonger som trener med svært gode resultater, burde vært mye tydeligere utad at de støttet sin hovedtrener i ukene opp mot avsltningen av arbeidsforholdet. 
  – Å så tvil om hans posisjon, legitimerte at eksperter i media, supportere og tidligere spillere kunne forsterke kravet om at Brann burde sparke treneren. Klubben skulle tatt mer ansvar som arbeidsgiver. Og vist en tydeligere holdning om at resultater var et felles ansvar, understreker Teddy Moen.

Kynisk og primitiv

– I usikre klubber, uten nok fotballfaglig kompetanse og forståelse av mekanismene i profesjonell fotball, lar man ofte omgivelsene påvirke egne valg. Når mange nok over tid stiller et krav om at treneren bør sparkes, gir man ofte etter for presset. Jeg mener disse mekanismene felte Lars Arne og avsluttet hans tid i Brann, mener Moen og påpeker i tillegg:
  – Treneren hadde ubetinget lojalitet og tillit i spillergruppen. Det aller viktigste og nødvendige for en trener. Han hadde på ingen måte «mistet garderoben». Fortsatt er det mange fotballkamper å spille denne sesongen, og Brann har på ingen måte sett ut som et svakt og tapende fotballag. De har hatt uflaks og stang ut. Dette er et sentralt element i fotball som man aldri må undervurdere. 

Et ritual

– Hvorfor er det slik at ledelsen i fotballklubber noen ganger velger denne løsningen?
Fordi dette er et ritual som ledere tyr til, ofte i mangel av god nok klubbledelse. Det rettferdiggjøres gjerne av at andre klubber har gjort liknende. I min verden er dette et forsøk på å fraskrive seg ansvar samtidig som man ikke har mot nok til å stå seg gjennom motgang som alltid vil prege toppklubber. Å ofre treneren for å vise handlekraft, er i de fleste tilfeller et dårlig valg. Her synes jeg altfor mange såkalte fotballekseperter og media nyanserer bildet for svakt når klubber sliter med resultatene, svarer Teddy Moen.

Takker NFT for støtten

TeddyGaustadtoppenALLTID PÅ: Aldri hvilende daglig leder Teddy Moen i NFT tok turen til Gaustatoppen søndag, men samtidig var han i løpende dialog med Lars Arne Nilsen om trenersituasjonen i Brann. Foto: Privat Lars Arne Nilsen takker på sin side NFT for støtten og oppfølgingen gjennom den tøffe prosessen som førte til at hans tid som trener i Brann var over mandag.
  – Jeg er veldig takknemlig for den oppfølgingen jeg fikk av daglig leder Teddy Moen. Da jeg forstod at klubben ønsket å møte meg for å diskutere min avgang, tok jeg kontakt med Teddy og gjennom samtalene ble jeg tryggere inn mot forhandlingene som fulgte. Dette var en ny erfaring for meg, som jeg vil ha nytte av fremover på trenerveien. 

Til ettertanke

Et sitat fra tidligere utviklingssjef i Norges Fotballforbund, Andreas Morisbak, kan passe godt som an avslutning i denne sammenhengen:

«Vi som har arbeidet med fotballfaget er svært opptatt av ferdighet, komplementære ferdigheter, ansvar i forhold til rolleferdigheter samt retningslinjer for hva samhandling betyr for at et lag skal fungere godt på banen! Hvorfor bruker ikke fotballfamilien samme tenkning og prinsipper utenfor banen?»
Andreas Morisbak, tidligere utviklingssjef NFF, Fotballtreneren.no 6. august 2018

-- annonse --