-- annonse --
Nyheter
TAKKET NEI: Ståle Solbakken endte opp med å takke nei til jobben som ny norsk landslagssjef. Foto: IVAR THORESEN
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Jeg har hatt vondt i magen i 14 dager på grunn av den situasjonen her. Jeg har hatt to møter med NFF, og jeg valgte å avslutte nå fordi jeg aldri fikk den gode magefølelsen på at det var verdt å gå videre med dette, sier Solbakken til VG etter at de onsdag ble kjent at han takket nei til jobben som landslagssjef.

Bendiksen som rådgiver

Overfor Hamar Arbeiderblad bekrefter FCK-treneren at han og kona Anniken brukte Hamar-legen Fredrik Bendiksen – i det siste mest kjent som legen som tok på seg skylden for at skistjerne Therese Johaug tok sårsalven som medførte positiv dopingprøve – som rådgiver og samtalepartner i prosessen.
  Bendiksen og Solbakken har vært gode venner i mange år.
  – Der har vi sittet både jeg og Anniken og diskutert både for og imot og da er det alltid godt å ha en tredjepart som kan sette det litt i et perspektiv og komme med noen kloke – om ikke råd – så i hvert fall vurderinger, sier Solbakken til HA-sporten.

For komplisert

Solbakken var interessert i å finne en løsning som åpnet både for jobben som landslagstrener og at han kunne fortsette i København ut kontraktstida.
  – Ideen var å dobbeltjobbe, men det lot seg ikke gjøre. Jeg er veldig innstilt på å fullføre kontrakten med FCK, sier Solbakken til HA.

Samtaler med flere

Toppfotballsjef Nils Johan Semb sier til media at NFF er i en fase hvor det føres samtaler med flere kandidater, og vil derfor ikke kommentere Solbakkens beslutning om å avslutte samtalene med Norges Fotballforbund om jobben som landslagssjef.
  – Vi har ennå ikke kommet dit at vi er klare for å gå i forhandlinger med en kandidat, sier Semb til VG pr. SMS.
  Semb og NFF har også hatt et møte med tidligere Stabæk-trener – og nylig sparket Swansea-manager – Bob Bradley. Mange mener han nå seiler opp som den mest åpenbare kandidaten til å overta Norge.
  – Han gjorde et solid inntrykk da han jobbet i Stabæk, og han har trent både USA og Egypt. Landslaget skriker etter en pragmatiker og tydelig stemme, en som er konsekvent i tale og handling. Det ville du fått med Solbakken, og det tror jeg du får med Bradley, sier MAX-ekspert Bengt Eriksen til Aftenposten.

• Les hele saken i VG
• Les hele saken i HA
• Les hele saken i Aftenposten

-- annonse --