-- annonse --
Nyheter
STORE KONSEKVENSER: Situasjonen i forbindelse med koronaviruset får store konsekvenser også for fotball-Norge. Generalsekretær Pål Bjerketvedt forteller at NFF permitterer ca. 100 årsverk i større eller mindre grad. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

fotball.no opplyser NFF at så mye som 50-60 prosent av årsverkskapasiteten vil bli rammet, og at så å si alle forbundets rundt 100 årsverk bli permittert i ulike prosentsatser.

Vanskelig og krevende situasjon

– Vi har havnet i en meget vanskelig og krevende situasjon. Vi har full aktivitetsstopp i organisasjonen og registrerer store økonomiske tap. Dette gir konsekvenser i alle ledd. Hensynet til liv og helse går foran fotballens og idrettens egeninteresser. Det er helt nødvendig at NFF tar umiddelbare grep for å sikre forsvarlig økonomisk drift i en periode hvor tapstallene er høye og skaper stor usikkerhet for organisasjonen vår fremover. Vi må også opptre solidarisk og fremstå som et eksempel i vår rolle som et ansvarlig organisasjonsledd i fotballen i Norge, som nå opplever sin største krise noen gang, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til fotball.no.

Lønnskutt for topplederne

NFFs ledergruppe har ansvaret for håndtering av den oppståtte situasjonen, og rammes derfor ikke av permitteringene. 
  Men hele ledergruppen, inkludert generalsekretæren og fotballpresidenten, reduserer sin egen lønn med 20% i perioden med permitteringer.
  – Dette var en tøff melding å gi våre ansatte. Vi skal komme oss gjennom dette sammen, så håper jeg at vi om ikke alt for lang tid igjen kan gå i gang med fotballaktivitet på alle nivåer, sier Bjerketvedt.

-- annonse --