-- annonse --
Nyheter
OKTOBER: Viking ble cupmester i 2019. I år blir det ingen. Neste år planlegges cupfinalene for både kvinner og menn spilt i oktober. Foto: NTB
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

NFFs forbundsstyre har vedtatt hovedterminlista for fotballsesongen 2021 og innebærer to ulike cupfinalehelger – selv om målet var å samle alle cupfinalene i en stor sluttspillhelg.
  Slik hovedterminlista ligger nå så blir det cupfinale for kvinner søndag 31. oktober, med NM-finale for Jenter 19 fredag 29. oktober.
  Mennenes finale spilles enda tidligere – søndag 17. oktober, med NM-finale for gutter 19 fredag 15. oktober.
  NM-finalene for J16 og G16 vil bli spilt på et av finalelagenes hjemmebane.

Måtte deles

– Ideelt sett hadde en ønsket en felles finalehelg for kvinner og menn, men dette lot seg imidlertid ikke gjøre i 2021 fordi internasjonale turneringer er lagt til ulike tidspunkt for kvinner og menn, sier leder av NFFs konkurranseavdeling Nils Fisketjønn til fotball.no.
  Det blir også kamper i både Toppserien, Eliteserien og OBOS-ligaen samtidig som sommerens EM-sluttspill i juni og juli.

Internasjonale hensyn

– Vi har fått på plass en terminliste som muliggjør flytting av kamper for våre lag som skal ut i internasjonale kamper. Det å legge forholdene til rette for norske lag som skal delta internasjonalt, er en av våre prioriteter, sier sportssjef i Norsk Toppfotball, Erik Solér til fotball.no.

Leder Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner kommenterer hovedterminlisten slik:
  – Det er synd vi ikke fikk på plass en felles cupfinalehelg, men samtidig får vi nå en mulighet til å fokusere maksimalt på kvinnefinalen. Dette var den nest beste løsningen. Terminlisten legger også opp til et noe roligere program på våren, dette er viktig for oss da vi har flere spillere som er opptatt med eksamener i den perioden.

-- annonse --