-- annonse --
Nyheter
VETERAN: Sam Allardyce er en av managerveteranene i engelsk fotball. I mai fikk han beskjed om at hans tid i Everton var over, etter bare sju måneder i managerstolen. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

I Premier League, Championship, League One og League Two ble 54 managere sparket fra sine jobber i løpet av forrige sesong. 11 managere sa selv opp sine jobber – i alt 65 managerbytter i løpet ev én sesong.

Rekordhøyt i Premier League

I Premier League var det sist sesong et rekordhøyt antall managere som ufrivillig måtte forlate sine jobber.
  15 Premier League-managere fikk sparken en eller flere ganger, mot sju i foregående sesong. Det høyeste antallet tidligere er 12 – i sesongene 2015/16 og 2013/14.
  Nest verst var det i League One, der 16 managere ble sparket i løpet av sesongen – også det rekordhøyt. 13 Championship-managere og 10 av managerne i League Two måtte også gå.

Varer i halvannet år

Statistikken viser i tillegg at du som manager i profesjonell engelsk fotball ikke kan gå til jobben med spesielt langsiktige tanker og visjoner.
  Det handler bare om å få resultater. Fort.
  I gjennomsnitt sitter en manager i jobben sin i kun halvannet år i de 92 toppklubbene i England.
  Strippes statistikken ned til å gjelde de managerne som fikk sparken i løpet av sist sesong, er «levetiden» i jobben helt nede i 1,18 år.

Wenger i 21 år

Arsenal-manager Arsène Wenger var frem til han gikk av i vår en som var med på å dra opp denne statistikken. Han satt i jobben i 21,61 år og har sånn sett vært svært atypisk for det bildet som tegner seg.
  Av dagens managere er Paul Tisdale den som har sittet lengst i jobben. Han har ledet Exeter City i League Two i snart 12 år.
  I Premier League er det Burnleys Sean Dyche som «leder». Han har ledet klubben gjennom opp- og nedrykk i seks år. Tottenhams Mauricio Pochettino er på andreplass, med drøyt fire år i sjefsstolen.

-- annonse --