-- annonse --
Nyheter
BEKYMRET: Bodø/Glimts styreleder Hege Leirfall Ingebrigtsen er bekymret over det hun mener ligner en mobbekultur mot spillere og trenere i norsk fotball. Foto: DIGITALSPORT
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Engasjementet rundt fotballen handler mye om følelser, og det lever vi svært godt med. Men vi kan ikke akseptere at det utvikler seg en mobbekultur overfor spillere og trenere, skriver Leirfall Ingebrigtsen innledningsvis i sitt innlegg.

Angst og depresjoner

Hun trekker opp et bakteppe som viser alvoret i situasjonen.
  – I løpet av sommeren har vi blitt konfrontert med kunnskap om at over 40 prosent av norske fotballspillere tilkjennegir at de sliter med angst og depresjoner. Det er alarmerende høye tall, og det er svært viktig at denne type innsikt, både bidrar til større bevissthet om temaet i samfunnet, men at det også kan lede til konkrete handlinger og endringer av adferd i klubbene.
  – Det må også være en vekker for de som føler seg fri og uten hemninger til å komme med sterke meningsytringer på personnivå fra tribunene, i sosiale medier, på epost og hos landets sportsjournalister. Vi kan ikke akseptere at det utvikler seg en mobbekultur overfor spesielt spillere og trenere, skriver Glimt-lederen videre i VG-innlegget.

Karakterer hver mandag

Leirfall Ingebrigtsen fortsetter:
  – Jeg tør ganske sikkert å påstå at hverken du eller jeg kan slå oss på brystet og si at vi er den beste utgaven av oss selv hver eneste dag. Forskjellen er bare at vi ikke får karakterer på oss hver eneste mandag som sier noe om hvordan vi gjorde det på jobben i går. Noen av disse arbeidstakerne får til og med beskjed på fredag om at de ikke trenger å komme på jobb på søndag, på grunn av at de ikke har vært gode nok i uken som har gått. Men slik er fotballen, og det vet alle som holder på med sporten, skriver hun.

Geni eller idiot?

– Det er kort vei mellom himmel og helvete, og når det går bra blir de genierklært og når det går dårlig blir de idioterklært. Det er svært få både av genier og idioter der ute, det er definitivt mest av de som er midt imellom, men alle har sin spisskompetanse som gjør at de er spillere eller trenere i norsk fotball, skriver Hege Leirfall Ingebrigsten før hun avslutter:
  – Vi må ha mot til å si fra, følge med, være uenig, elske, være frustrerte, juble, være impulsiv, banne og slippe følelsene løs, men vi må kunne klare dette uten å oppføre oss som idioter. Eller var det dette vi ikke skulle kalle hverandre?

-- annonse --