-- annonse --
Nyheter
FLERE FAKTORER: Håkon Grøttland mener den norske framgangen på aldersbestemte landslag ikke er tilfeldig og peker på flere faktorer. Foto: Ivar Thoresen
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

Rangeringen gjelder G17- og G19-landslagene, og viser at dagens spillereutvikling er på rett vei. Men i toppidrett er ikke tiendeplasser godt nok, eller som en kjent OL vinner sa en gang: «En vinner gir seg aldri.»

Berømmer klubber og landslagsskolen

Håkon Grøttland, fagansvarlig for Landslagsskolen i Norges Fotballforbund (NFF), mener at det er mange faktorer som har gitt dette resultatet, og skryter av de norske klubbene til TV 2.
  – Det har det vært en revolusjon blant klubbene de siste fem-seks årene. Det har vært en helt annen profesjonalitet når det gjelder spillerutvikling, samtidig som Fotballforbundet har gjort en rekke grep, blant annet gjennom Landslagsskolen. Disse grepene gjør at vi nå begynner systematisk å kartlegge og skolere opp spillere fra de er 13 år gamle, sier Grøttland til TV 2.   
  –Vi finner de rette spillertypene og har mye mer systematikk rundt kartlegging av spillere. I tillegg gir spillere tilbakemeldinger og oppfølging som de tar med seg videre til klubben sin, noe som utvilsomt har løftet utviklingen, mener Grøttland.

For egen regning ønsker jeg å fremheve NFF og kretsene sin prioritering og satsing på Grasrotrenerkurset ute hos klubbene de siste årene. Dette gir bedre trenere i den aller viktigste «gulladerene 6-12 år», som er en forutsetning for utvikling av god fotballferdighet.

• Les hele arikkelen på TV 2

 

-- annonse --