-- annonse --
Nyheter
ÅRETS UNGE: Aleksander Olsen ble kåret til Årets unge trener av NFT under Cupfinaleseminaret fredag. Prisen ble delt ut av æresmedlem i NFT, Anders Fægri Foto: IVAR THORESEN
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

I begrunnelsen for kåringen heter det:
Aleksander Olsen er fra Østfold og har til tross for sin unge alder innehatt flere omfattende trener- og lederoppgaver innen fotballen. Etter en rekke år i hovedstaden med studier og treneroppdrag, er han nå tilbake på sine hjemtrakter. Der innehar han en sentral rolle i utviklingen av lovende fotballtalenter gjennom skole og toppklubb. 

Allerede som 30-åring var Olsen utviklingssjef i Vålerenga, samtidig som han var sportssjef på Wang Toppidrett.  Før dette var han både spillerutvikler og juniortrener i klubben. Som en sentral medspiller i klubbens gode spillerutviklingsarbeid, var han med på å få frem flere aldersbestemte landslagsspillere. 

Aleksander Olsen har allerede hatt ansvaret for lag i 2. divisjon og vært assistenttrener i Obos-ligaen. Hans lag har vunnet flere junior interkretstitler og Norsk Toppfotballs U19-turnering (JET).

Nå har han en spennende jobb med å bygge opp en ny avdeling av Wang sin fotballsatsing i Østfold, og er også i trenerteamet som arbeider for å få gjenreist en av fotballnorges storheter på klubbsiden, Fredrikstad FK.

Olsen er en veldig dyktig fagmann, som brenner for fotball og utvikling av spillere. Vedkommende er tydelig, reflektert og engasjert.

I statuttene for å bli kåret som årets trener i Norsk Fotballtrenerforening heter det blant annet:
Prisen ”Årets unge trener” tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle lag og enkeltspillere innenfor området spillerutvikling og norsk breddefotball. 

Årets unge trener skal være under 35 år. Årets unge trener må være medlem av Norsk Fotballtrenerforening.

• Norsk Fotballtrenerforening kåret samtidig Kåre Ingebrigtsen, Rosenborg til årets trener på herresiden i norsk fotball, Monica Knudsen, LSK kvinner til årets trener på kvinnesiden og Eivind Arnevåg fra KFUM Oslo ble kåret til årets trenerildsjel. 

-- annonse --