-- annonse --
Nyheter
KORONAVIRUS: Koronaviruset får store konsekvenser, også for norsk fotball. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

NFF besluttet torsdag morgen at all breddeaktivitet stoppes ut april. Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet i barne- og ungdomsfotballen og breddefotballen for voksne.

Stort samfunnsansvar

Vedtaket er en konsekvens av Folkehelsedirektoratet (FIH) sine anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av koronaviruset i Norge. NFF er sammen med Norges Idrettsforbund (NIF) i løpende dialog med helsemyndighetene og følger situasjonen tett.
  På bakgrunn av onsdagens nye retningslinjer fra helsemyndighetene for gjennomføring av arrangementer i Norge, har NFF besluttet å innstille all aktivitet på breddenivå.
  – Vi har over 370 000 aktive medlemmer, og veldig mange er involvert i fotballen på ulike måter hver eneste dag. NFF har et stort samfunnsansvar, og i likhet NIF og resten av Idretts-Norge tar vi situasjonen på alvor og følger rådene fra helsemyndighetene for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund til fotball.no.

  • Idrettslag som har spørsmål vedrørende dette bes ta kontakt med sin lokale fotballkrets. Informasjon vil også bli oppdatert på fotball.no.

Toppfotballen stoppes også

NFF besluttet torsdag også at all toppfotballaktivitet stoppes i første omgang til 15. april 2020. Dette innebærer at alle planlagte kamper i Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen, Norsk Tipping-ligaen, NM kamper og treningskamper utsettes til etter 15. april. Treningskamper vil ikke bli spilt fra og med 13. mars.
  For både topp- og breddefotball gjelder at offisielle kamper tidligs starter opp igjen første helgen i mai. 

– Målet er fortsatt at både serier og norgesmesterskap skal gjennomføres. Hvordan må en komme tilbake til senere, opplyser NFF på fotball.no.

  • Følg utviklingen og får oppdatert informasjon på fotball.no.
  • Viktig oppdatert informasjon vedrørende koronavirus og konsekvenser for idrettens finnes også på NIFs hjemmeside.
-- annonse --