-- annonse --
Nyheter
BRYR SEG OM: Liverpool-manager Jürgen Klopp er et godt eksempel på en trener som bryr seg om sine spillere og omgivelsene. Foto: NTB scanpix
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

Klopp hadde en spillerkarriere fra 1987 til 2001, som ble avluttet med 10 år i Mainz (335 kamper og 52 scoringer).
Jürgen Klopp (52) blir ofte blitt kreditert og gjort til talsmann for fotballfilosofien «Gegenpress» (tidligere omtalt på fotballtreneren.no), men etter han kom til Livepool har dette begrepet blitt endret til «Heavy metal fotball».

Treningsdrakt som varemerke

Det vanlige antrekket for Premier Leaauge managere er at de på kampdagen stiller i dress og blankpussa sko. Hvorfor Klopp alltid stiller i joggebukse er et ofte stilt spørsmål. I et intervju med Sky Sports, svarte han selv slik på spørsmålet:
– Jeg liker det ikke. Jeg liker dress når det passer. Dette må ikke tolkes som respektløst, for jeg vet at mange, spesielt i England, har på seg dress fordi kampdag er en spesiell dag og alt det der. Men jeg har ikke rom for å tenke på hva jeg skal ha på meg før en kamp. Jeg er bare ikke slik. Jeg har mye annet å gjøre.
– Så hvis noen sier til meg at «nå må du finne fram et slips og sånn», så funker ikke det for meg. Jeg prøvde – ikke med dress, men med mer casual klær, da jeg kom til Dortmund. I de første ukene hadde jeg jeans, tror jeg, og ei svart skjorte eller noe. Men så glemte jeg det, og så hadde jeg bare på meg treningsdress.
– Og fordi klubben stiller med treningsdress i garderoben, så hjelper det voldsomt. Det er hovedgrunnen.
Det andre varemerket som kjennetegner Klopp er hans medmenneskelighet, engasjement og kjemien til alle suportere.

Å bry seg om

Et godt bilde som handler om å «bry seg om» sine spillere og alle rundt seg, er Liverpool-trener Jürgen Klopp, som kan være en kontrast til andre trenere sin opptreden i kamparenaen, media eller utenfor fotballarenaen.
Klopp bryr seg. På banen. I garderoben. Og privat.
Han snakker et språk alle forstår.
Klopp er trivselsmanageren som har ført spillere og støttespillerne på tribunen sammen. Eller som han sier til Raphael Honigstein som skrev Klopp-biografien Bring the noise:
– Å skape en situasjon der alle føler seg like viktige, er fornøyde med seg selv, kan jobbene sine og føler seg respektert – Det er slik livet bør være.

Skriver historie i 2020

Men for oss trenere handler det ikke om dress eller ikke, det er mer viktig å få et innblikk i Klopp sin filosofi som har brakt Livepool til toppen av europeisk fotball i løpet av hans fireårsperiode i klubben. Liverpool leder Premier Leauge klart med et stort forsprang på Mancester City, og det er nesten garantert at ligatrofeet igjen løftes tilbake på Anfield den 17. mai 2020 etter 30 år års fravær (1990)

Revitaliseringen på tre år

I videoen nedenfor ser vi på hvordan Klopp revitaliserte Liverpool de tre første årene etter han tok over klubben.
Både Klopp og Guardioal hevder å bruke tre år for endre til sin filosofi, noe de begge har lyktes med.
Konklusjonen er at trenere må få tid på seg, som er et signal til alle klubbeiere som forventer resultater umiddelbart. Håper dette blir registrert slik at den eneste norske manager i Premier Leauge, Ole Gunnar Solskjær, også får den tiden han trenger å bringe Manchester United tilbake til toppen.

Bilde sammensatt okKLOPP SIN REVITALISERING: Bilde:Skjermdump fra YouTube – Football Made Simple

Jürgen Klopp har ført Liverpool tilbake til Europatoppen - vunnet Champions League og kommer til å vinne Premier Leauge suverent for først gang på 30 år. Hvordan han har oppnådd dette med sin filosofi og revitalisering av klubben kan du se i denne videoen. 10 min (kan trykke bildet også)

-- annonse --