-- annonse --
Nyheter
VINNER: Hege Riise er kåret til Årets trener på kvinnesiden av Norsk Fotballtrenerforening. Foto: DIGITALSPORT
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

CFS2017grønnmsymbolI begrunnelsen heter det:
  Hege Riise har levd et langt liv i norsk fotball, først som spiller, senere som trener. Hun er den spilleren – uansett kjønn – som har flest A-landskamper for Norge gjennom tidene. Mellom 1990 og 2004 spilte hun 188 landskamper for Norges kvinnelandslag og scoret 58 mål.
  I en spillerkarriere på toppnivå som varte fra 1989 til 2006 representerte Hege Riise flere norske toppklubber, og spilte også to år som proff i USA og to år i Japan.
  Hun gikk rett fra spiller- til trenerkarriere og har foruten engasjement i Team Strømmen og LSK Kvinner vært assistenttrener for USAs sitt kvinnelandslag i perioden 2009-2011.
  Som spiller har Riise vunnet både VM-gull i 1995 og OL-gull i 2000 for Norge, som trener kan hun vise til sølv i VM som assistenttrener for USA.
  Hun er kåret til Norges beste kvinnelige fotballspiller gjennom tidene, og etter å ha vært sportssjef og assistenttrener i LSK kvinner siden 2011, tok hun laget til seriegull i 2017 – i sin første sesong som hovedtrener.

Hege Riise har satt sterkt preg på norsk kvinnefotball som spiller og trener gjennom nesten 30 år og har med å lede LSK kvinner til seriegull i 2017 ytterligere dokumentert sine kvaliteter som trener og leder.

I statuttene for å bli kåret som årets trener på kvinnesiden i Norsk Fotballtrenerforening heter det blant annet:
  Prisen ”Årets trener på kvinnesiden” tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle lag og enkeltspillere innenfor Norsk kvinnefotball.
  Årets trener må være medlem av Norsk Fotballtrenerforening.

Norsk Fotballtrenerforening kåret samtidig Sarpsborg 08s Geir Bakke  til årets trener på herresiden, Ole Martin Nesselquist, Moss FK ble kåret til årets unge trener, mens Lars Borgar Waage fra Pors ble kåret til årets trenerildsjel.

  • Prisvinneren var dessverre avskåret fra å være til stede da prisen ble kunngjort under fredagens Cupfinaleseminar på UBC Ullevaal stadion.

Kommentarer (0)

There are no comments posted here yet
-- annonse --

Cron Job Starts