-- annonse --
Nyheter
TAKKET NEI: Ståle Solbakken har andre planer og vil ikke bli NFFs nye direktør for elitefotball. Foto: Ivar Thoresen
Gjest
Av Reidar Schjei og Ivar Thoresen

Det er Dagbladet som melder at Solbakken har takket nei til den nye NFF-jobben. Fordi han har andre planer.
FCK-treneren er fortsatt høyst aktuell for Norges Fotballforbund når Lars Lagerbäck slutter som landslagstrener, enten i 2019 eller 2020 – avhengig av om Norge kvalifiserer seg for EM 2020 eller ikke. Men Ståle Solbakken kan vel bli norsk landslagstrener akkurat når han ønsker det i fremtiden, så han har ikke hastverk.
Dessuten tjener han helt sikkert mye mer i FCK enn hva han er tilbudt av NFF skulle en tro.

Gode nyheter for FCK

Når denne siste avgjørelsen nå er tatt av Ståle puster selvfølgelig FC København lettet ut. Ståle Solbakken har vært en formidalbel trener for klubben i mange år. Selv om han har forsøkt seg som manager både i Tyskland og England har han vendt tilbake til FCK.
  Så langt kanSståle vise til følgende resultater i dansk fotball:
• Dansk mester 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2016 og 2017.
• Dansk pokalmester 2009, 2015, 2016 og 2017.
• Ført F.C. København i UEFA Champions League gruppespillet i 2006, 2010, 2013, 2016 og 2017.

Kontrakt til 2021

Solbakken fornyet sin kontrakt med FC København i 2017 og kontrakten går frem til sommeren 2021.
Da den nye avtalen ble underskrevet uttalte Ståle følgende til FCK sin hjemmeside:
  – For meg handeler det først og fremst om at vi har en god hverdag sammen, og jeg trives vedlig godt med den øvrige staben, spillertroppen og alle på kontorene i Parken. Vi får sammen skapt en sterk kultur i klubben, som jeg gleder meg til å jobbe videre med sammen med alle her.
  – Vi har et godt og sterkt funament for fremtidan, men vi er også veldig bevisst på at ingenting kommer av seg selv. Det krever mye jobb. FCK er en del av min historie og jeg har blitt en del av FCKs histore. Det er jeg stolt over. Jeg ser fram til fortsatt å være en del av denne klubben, og jeg er sikkert på at det venter oss store ting i fremtiden, sa Solbakken til  FCK sin hjemmeside.

Større jobb i sikte

Dermed kan Ståle Solbakkeninnfri større ambisjoner enn norsk fotball her og nå. Akkurat nå heter det å være manager for FC København, men i den nærmeste framtid kan det kanskje tyde på at en større jobb i fotballverden ligger og venter, i følge den danske avisen Ekstrabladet.

Årtusenets dårligste sesong

2017/2018-sesongen ser ut til å bli den dårligste sesongen for FCK på mange, mange år. De blir ikke seriemester, og ikke cupmester. Det kan skje at klubben riskerer å ikke kvalifisere til Europacupspill neste sesong, og det vil være første gang siden 2000/2001-sesongen.

Konkurransemennesket Stål Solbakken har selvsagt planen klar for neste sesong: Han vil  vinne gull igjen.
   – Først og fremst skal vi utvikle vårt eget lag, slik som Brøndby og Midtjylland har gjort på imponerende vis. Så får vi se om vi skal hente én eller to spillere, men det er ikke hovedfokuset vårt, sier han til danske BT.

• Les hele saken i Dagbladet.
 • Les også: NFF søker direktør for elitefotball

-- annonse --