-- annonse --
Nyheter
GOD NYHET: Under møtet med Kulturdepartementet og statsråd Abid Raja understreket idrettspresident Berit Kjøll igjen de negative konsekvensene av å vente unødig lenge med gjenåpning av konkurranser, mindre cuper, stevner og seriespill. Nå slipper idretten å vente helt til 1. september. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Fra 1. august tillates konkurranser, cuper, stevner og seriespill for barne- og ungdomsidretten i Norge. Tillatelsen omfatter utøvere i aldersgruppen til og med 19 år, og vil også inkludere kontaktidretter. Det vil i første omgang tillates konkurranser innenfor samme idrettskrets i tråd med de nye regionene.

En sann lettelse

– Regjeringens beslutning er utrolig viktig og en sann lettelse for alle barn, unge og for hele idrettsbevegelsen. Det er en klok beslutning og vil bidra til å redusere risikoen for frafall i barne- og ungdomsidretten. Nå har våre unge utøvere virkelig noe å se frem til etter fellesferien, sier idrettspresident Berit Kjøll.
  –Vi har vært svært bekymret for frafall blant barn og unge som følge av for langt opphold fra ordinær konkurranseaktivitet. Derfor ønsket vi et tydelig budskap fra myndighetene om når vi kunne komme i gang igjen, og helst så raskt som overhodet mulig, gitt at smittesituasjonen fortsatt er under kontroll. Den avklaringen har vi nå fått, og det er vi svært takknemlige for. Det betyr at vi nå kan starte planleggingen for oppstart av ordinær konkurranseaktivitet fra 1. august, som naturligvis er svært gledelig, sier idrettspresidenten videre.

Skritt i riktig retning

– Vi er mange som er utålmodige på vegne av idretten, meg selv inkludert. Det er helsemyndighetenes reguleringer som setter begrensninger for aktivitet. Jeg er glad for at jeg i dag kan informere om at det igjen kan åpnes for vanlig barne- og ungdomsidrett. Det kan konkurreres innenfor grensene til de respektive idrettskretsene fra 1. august. Det betyr mye for mange, sier kulturminister Abid Raja i en pressemelding.
  – Vi vet hvor viktig idrett er som møteplass og sosial arena for barn og unge over hele landet, og dette er nok et skritt i retning av normalisering i samfunnet, legger han til.

Jobber med løsninger for breddefotballen

Kulturministeren lovte også jobbe videre med tanke på raske løsninger for breddefotballen for voksne.
  – Jeg kommer til å jobbe videre for at vi skal kunne åpne de delene av idretten som fortsatt har begrensninger, men det er helsemyndighetene som gjør de avgjørende vurderingene ut fra den rådende smittesituasjonen i samfunnet, skriver statsråden i pressemeldingen.

-- annonse --