-- annonse --
Nyheter
TIL COLOMBIA: Hugo Periera blir ny assistenttrener for Colombias landslag. Foto: Frode Søraas/RBK.no
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Etter fem år i ulike roller i Rosenborg ble portugiseren Pereira i januar i år ansatt av NFF som assistenttrener for Leif Gunnar Smerud på Norges U21-landslag. Nå går altså reisen videre til Sør-Amerika, der han skal assistere sin landsmann Carlos Queiroz i trenerteamet til det colombianske landslaget.

Unik mulighet

– Jeg synes det er veldig trist å forlate Leif Gunnar og U21-landslaget, men denne muligheten måtte jeg bare hoppe på. Leif Gunnars gjennomtenkte og systematiske tilnærming til fotball og utvikling er noe jeg ser opp til og vil prøve å bygge videre på gjennom min karriere. Han har fostret et svært kompetent team som vil bidra stort til utviklingen av unge norske spillere og forberede dem til A-landslaget, sier Pereira til fotball.no.

Roser NFF

– Jeg er veldig takknemlig for at NFF og Lise Klaveness har håndtert denne situasjonen profesjonelt, og jeg kommer til å fortsette å ha en sterk tilknytning til norsk fotball. Forhåpentligvis vil våre veier krysses igjen i fremtiden, sier Pereira, som ble annonsert som en del av Queiroz trenerteam på en pressekonferanse onsdag. 

Ser framover

U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud beklager selvsagt at han mister sin assistent, men ser framover.
  – Det er veldig leit at vi mister en imponerende fagmann og enda flottere person nesten før vi får begynt. Samtidig er det aller viktigste for oss at vi nå ser fremover, og i fortsettelsen både verner om og videreutvikler det miljøet vi har skapt. Vi ønsker Hugo lykke til videre, og er allerede i gang med å finne en god løsning for U21. Jeg er veldig trygg på at vi kommer til å stille et meget kompetent og godt team når sesongen sparkes i gang, sier Smerud til fotball.no.

-- annonse --